Nem lehet megunni a zöldségkrémeket, sosem készül két egyforma, mégis mindig finomak.
Miután kidühöngtem magam, belehajtogattam a ridikülömbe egy póréhagymát és hazasétáltam, majd megcsináltam ezt. Annyira belejöttem, hogy rögtön a maradék kelkáposztát is hozzádobtam, ezt kihagyhatjátok ugyan, de nekem így tartalmasabb lett és még zöldebb is. Nem főztem agyon a zöldeket, maradjanak csak roppanósak és így egy kissé darabos rusztikus kence lett a végeredmény, ami tökéletes sós palacsintákhoz, pirítósra, vagy húsok, hal mellé is.
1 v 2 szál póréhagyma
negyed kelkáposzta (elhagyható)
1 db nagyobb zöld alma
2-3 szál kakukkfűág (szárítottból 1 mokkáskanál)
fél csokor petrezselyem
1 mokkáskanál mustár
negyed citrom leve
só, bors
kókuszolaj/olívaolaj
A hagymát kevés kókuszolajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a felcsíkozott kelt, majd megvártam, míg az is összeesik és kicsit elkezdenek barnulni. Ezután egy mély edénybe tettem őket, fűszereztem, belekanalaztam a mustárt, csorgattam rá citromlevet, hozzáreszeltem az almát is és leturmixoltam botmixerrel. Darabosra hagytam, de ha szeretnétek akkor kanalazhattok hozzá kevés joghurtot és úgy egyszerűbb krémesebbre turmixolni. Üvegbe kanalaztam és hűtőbe tettem, kb. 1 hétig eláll.