Kezdjük a hetet egy talán kissé meredeknek hangzó, de mégis könnyed, és tényleg ízletes salátával. Kihasználtam, hogy még lehet barackot kapni a piacon, de már lassan kiszorítja a sütőtök a sorból, úgyhogy én ezzel a csemegével zárom a szezont.
1 negyed fej kelkáposzta
1 szál újhagyma
1 db nektarin v őszibarack
1 db alma
1 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál fehérborecet v citromlé
pici mustár
pár csepp méz
só, bors
szezámmag
A káposztát leveleire szedtem, alaposan megmostam és vékony csíkokra vágtam. A nektarint és almát felkockáztam, a hagymát vékonyan felkarikáztam és mindent egy tálba szórtam. Az öntethez simára kevertem az olívaolajat, mustárt, mézet, fehérborecetet, sóztam, borsoztam és hozzáöntöttem a többi hozzávalóhoz, majd jól összeforgattam, a tetejére pedig rászórtam a szezámmagot és már tálalható is.