Bazsalikomos krémtúró

A sztori fagyinak indult… úgy vártam már, hogy elkészítsem. Milyen igaz, hogy a legjobb receptek úgy születnek ha az eredetiben valami nem működik, így rákényszerülünk, hogy a kuka helyett egy szimpatikusabb irányt célozzunk be. Sikerült jelentem.
A bibi egyébként megint a tejszínnel volt. Nem egyszer jártam már így, hogy a habtejszínt nem lehet felverni géppel. Pontosítok van egy márka ami 5 msp alatt felverődik, de egyszer elolvastam mit tartalmaz és azóta az a bolt polcain marad ha rajtam múlik. Sok minden van benne, de tejszínt azt nem látott még messziről sem….Azt hittem már okos vagyok és nem fog ki rajtam ilyen apróság, ugyanis egy ideje már kézi havberővel készítem a habot, mert azzal mindig sikerül. Ugyanazt a márkát veszem, hogy még véletlenül se álljon a desszert útjába semmi probléma. De a tejszínek változnak úgy látszik, főleg csúsznak le a minőség lejtőin… Pedig direkt zsírosat veszek amiben nincs cukor sem csak tiszta tejszín és ezúttal a kézi habverő is kudarcot vallott, a kezem már elzsibbadt pedig gyúrok v…e esküszöm, de feladtam. Persze a desszertről nem voltam hajlandó lemondani, hiszen kedvenc unokahugi érkezett látogatóba.
A túrót már beízesítettem a tejszínnek sem volt semmi baja az ízével csak 10 perc után is folyékony maradt. Úgyhogy lapzselatin elővesz és felhasznál, probléma megoldva. Régen szerettem a bolti vaníliás krémtúrót, de én már annak sem azt az ízét érzem, mint gyerekkoromban, így nem veszek. Viszont ha a bazsalikom szezonnak vége ezt pohárkrémet legközelebb biztosan vaníliával fogom elkészíteni.
A bazsalikom bár milyen furcsának is tűnik, nem csak paradicsomos ételek mellé passzol hanem limonádékba és krémekbe keverve is frissítően hat. Étvágyjavító, antibakteriális hatása van, köhögéscsillapításra is bevethető, csökkenti a vérnyomást, jó idegerősítő.
A középkori görögök úgy tartották, hogy bazsalikomot csak gyönyörű nők termeszthetnek és a romantikus szerelem szimbolikus jegyeként aposztrofálták. Úgyhogy hajrá csajok!!
Hozzávalók 3 pohárhoz:
30 dkg túró
2 dl tejszín
1 dl natúr joghurt
2 evőkanál bazsalikomlevél apróra vágva
1 evőkanál citromlé vagy citromfűdarabok
4 evőkanál nyírfacukor
3 db lapzselatin
A túrót és a joghurtot összekeverjük a cukorral a citromlével és botmixerrel simábbra keverjük. Hozzáadjuk a bazsalikomleveleket is és azzal is pár másodpercig átdolgozzuk a botmixer segítségével a végén pedig hozzáöntjük a tejszínt. A lapzselatint 4-5 evőkanál vízzel összemelegítjük amíg felolvad. Ne forraljuk. Ha kicsit kihűlt keverjük a krémhez és töltsük poharakba. Pár óra alatt megdermed és tálalható.
Címkék: , ,
Tovább a blogra »