Mindig a maradékmentő ötletekből lesznek aztán a legjobb ételek. Ezúttal is így történt ugyanis volt otthon maradék lencsés köles, ami az ebédem volt egyik nap, viszont csücsült a hűtőben még egy kisebb adag, gondoltam felturbózom.
Hozzárepült hát egy tojás, meg egy kevés rozspehely és fasírt lett belőle, a hűtőben meg néhány szál répa is árválkodott, így salátaként végezték. Az egyik legjobb saláta, amit valaha ettem, a gyömbér és a répa szuper együtt és semmi szükség bolti majonézre, elegendő a natúr joghurt vagy tejföl, hozzá egy kis mustár és kész. Laktózmentes tejfölt használtam amúgy, de a sima is jó, ezt rátok bízom.
Bármivel fűszerezhetitek, amit szerettek én kaptam olyan “vegetát” ami adalékanyagmentes, csak tisztán szárított zöldségeket tartalmaz, így ezt használtam most, ez a krémlevesekbe is szuper egyébként leveskocka helyett.
Szerintem a húsimádók is szívesen falatozzák majd ezt a fasírtot, semmi hiányérzetük nem maradhat, hiszen laktató a kölesnek köszönhetőn, melegen, hidegen is finom, sőt főzelékek mellé és szendvicsbe is tehetitek!
Hozzávalók 5 darabhoz:
1,5 deci vöröslencse
1,5 deci köles
1 db tojás
4 evőkanál rozspehely v zabpehely
1 mokkáskanál vegamix (szárított natúr zöldségkeverék)
só, bors
kókuszolaj a sütéshez
Salátához:
2 db közepes sárgarépa
fél hüvelyujjnyi reszelt gyömbér
1-2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
fél doboz tejföl v natúr joghurt, kefir
só, bors
A vöröslencsét és a kölest átöblítettem, majd egy lábosban feltettem főni, kb. 7 deci vízzel a fűszerekkel együtt. Lehet, hogy több vízre is szükség lesz, ezt pótolhatjátok apránként, míg meg nem puhul minden.
A répát és a gyömbért lereszeltem, összekevertem a tejföllel, mustárral fűszerekkel és állni hagytam kicsit.
Mikor a lencse és a köles megfőtt, kihűtöttem, majd hozzákevertem a tojást a rozspelyhet és megformáztam a fasírtokat, majd egy serpenyőben felforrósított kókuszolajon mindkét oldalát arany barnára sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: