Pálmafa Project

Karfiol alapú gluténmentes pizza

Régóta halogattam már ennek a receptnek az elkészítését. Konkrétan azóta, mióta elkezdtem írni a blogot, ugyanis ezt szerettem volna első receptnek, de úgy alakult, hogy aznap a piacon elbújtak előlem a karfiolok és gondoltam baromi kreatív leszek veszek helyette zellert és majd abból… Hát izéé.., megcsináltam és megettem, de nem lett blog kompatibilis, legalábbis gasztrofronton…. Viszont brokkoliból bátran neki lehet állni, mert abból is jó lesz.

Fontos megemlítenem, hogy nem igazán érezhető a karfiol íz benne, szóval aki esetleg utálja ezt a zöldséget, szerintem ez annak is ízleni fog. Természetesen ne várjunk igazi pizzahatást, mert nincs sok közük egymáshoz, de mégis nagyon finom és nem utolsósorban nem megterhelő fogás, ami után mozdulni sem bír az ember lánya.

Kb. 1 cm vastagságban terítsük el a sütőpapíron, mert úgy könnyen feljön és szeletelhető. Én most vékonyabbra oszlattam el a karfiolos masszát, így picit macerásabb volt leszedni, de azért nem fogott ki rajtam, elfogyott az utolsó morzsáig. Akár több kis korongot is süthetünk, úgy még egyszerűbb dolgunk lesz vele. A feltétet bátran variálja mindenki ízlése szerint. Én a dió-kéksajt kombinációért odáig és vissza, és mivel feltűnt a színen a tavasz sztárja a medvehagyma, így azt sem sajnáltam rátenni.

 

DSCF2908

 

Hozzávalók személyenként:

1 kisebb méretű karfiol fele (kb. 1 csésze aprítva)

1 duci gerezd reszelt fokhagyma

1 db tojás

5 dkg reszelt sajt (nálam pizza mozzarella)

só, bors

oregánó, bazsalikom

Feltét:

sűrített paradicsom oregánóval, bazsalikommal elkeverve +dió, kéksajt, koktélparadicsom, medvehagyma

A karfiolt aprítógépben morzsásra daráljuk. Én lusta voltam elővenni a gépet, úgyhogy fogtam és gyorsan lereszeltem… A lényeg, hogy morzsalékos legyen és ne krémes állagú. Ezután pici olajon kevés vízzel alatta, pár perc alatt megpároltam a karfiolt, mikor kihűlt, kicsavartam a maradék levet belőle. Hozzáadtam a tojást, a fűszereket, reszelt sajtot, fokhagymát, összekevertem az egészet és olajjal kikent sütőpapíron kör alakban elkentem a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, annyi időre, hogy a teteje elkezdjen kicsit barnulni. Ezután kivettem rákentem a paradicsomszószt, ráfektettem a koktélparadicsom szeleteket, rámorzsoltam a sajtot, néhány szelet medvehagyma is került rá, illetve diódarabok. Visszatettem a sütőbe, éppen csak annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon. Tálaláskor megszórtam még friss medvehagymával.

DSCF2909

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Eszter Balassa says:

    még a végén ezt ki kell próbálnom….:)jelentkezek a tetszési indexxel


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!