2 kis doboz kefír (lehet helyette tejföl v joghurt is)
Fűszeres sárgarépakrém:
Ez nagyon pikáns, imádom. Tökéletes szendvicskrém vaj helyett.
30 dkg sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál joghurt v tejföl, sőt natúr sajtkrémmel is nagyon finom
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt római kömény
fél mokkáskanál csilipor
1 teáskanál citromlé
só, bors
olívaolaj
A répát hasábokra szeleteljük és sütőben pici olívaolajjal megsütjük. Vízben főzni is lehet, de sütőben szerintem finomabb lesz, mivel a répa picit karamellizálódik sütés közben. Aztán mély edénybe tesszük, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, joghurtot és kevés olívaolajat,majd krémesre turmixoljuk. Utána jöhetnek hozzá a fűszerek és a citromlé.
Villám tippek:
Itt mennyiségeket nem is írok, mert ezek a lusta megoldásaim répára.
1. Én szeretem a húsokat gyümölcsös körettel is enni, az alma pedig a sertéshúshoz passzol legjobban, amit én ugyan nagyon ritkán eszem, de olyan jófej a hentes akinél vásárolni szoktam…, kár, hogy csirkét nem árul… Szóval, most vettem és fasírt lett belőle, hozzá pedig lereszeltem 1 db almát és 1 db répát és kész volt a köret.
2. A répából picit édesebb salátákat is szoktam csinálni attól függően éppen mi van itthon. Alma általában van, így azt lereszelem a répával együtt. Narancs is tökéletesen passzol még hozzá. Aztán jó ha van rajta valami ropogós is, egy pár szem dió, mogyoró, tökmag, napraforgómag stb. pirítva a legjobb. Öntetként pedig kevés citromlé és méz. Vitaminbomba és isteni!
3. Itt ismét a fokhagyma az úr, de akár vörös és lilahagyma is lehet. Répa reszel, reszel, hagyma felkockáz és olivaolaj, só, bors, citromlé öntettel meglocsol.
Úgyhogy továbbra is egyél édes gyerekem répát, mert finoooom, fütyülni meg megtanulsz mástól!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: