Vonatkoztassatok el az igazi pizzától, cserébe ez a recept egy könnyed, gyomrot nem elnehezítő, ugyanakkor nagyon finom, izgalmas ízélményt ígér nektek.Ilyen vacsorákkal próbálkozok, mikor picit több időm van és nem akarok húsos ételt enni és A férfi elé tenni este, mert tudom, hogy napközben úgyis már legalább kétszer azt evett. Szerencsére nyitott az új hullámra és lelkesen kóstol, persze próbálna meg nem így tenni…
Összességében semmi meglepő nincs ebben az ételben, olyan, mint egy nagy cukkini tócsni, amit tulajdonképpen bármivel feldobhattok. Most éppen úgy csináltam, mintha pizza lenne és került rá, egy jóféle céklakrém, amit már szintén többször készítettem. Füstölt lazaccal fejeltem meg, mivel ahhoz nagyon jól passzol a cékla és a torma is, de ha nem szeretitek a halat, akkor csak szimplán tegyetek rá pár szelet mozzarellát.
A nap bármely szakában ehetitek, viszont abban hasonlít azért az eredeti pizzához, hogy csak frissen, melegében az igazi.Hozzávalók:
2 nagyobb méretű cukkini
2 tojás
2 púpos evőkanál rizsliszt
1 teáskanál bazsalikom
5 dkg reszelt parmezán
só, bors
Céklakrémhez:
4 db kisebb cékla
pár kanál joghurt v tejföl
hüvelykujjnyi torma reszelve
pár csepp citromlé
só, bors
Tetejére:
1 csomag füstölt lazac
pár szem paradicsom
friss v szárított bazsalikom
A céklát megfőztem, majd kicsit kihűtöttem, kisebb darabokra vágtam, hozzáadtam a többi hozzávalót és krémesre turmixoltam.
A cukkinit lereszeltem, megsóztam, kicsit célszerű állni hagyni, kb. 10 percig, mert levet enged és abból előbb ki kell facsarni, utána hozzáadni a tojást, rizslisztet, fűszereket, parmezánt. Én siettem, ezért miután összekevertem mindennel, utána öntöttem le csak a levet alóla, így is megsül egyébként, de egyszerűbb az elején megcsinálni ezt.
Egy tepsire sütőpapírt tettem majd kör alakban kb. 15 cm átmérőjűre oszlattam el a masszát, olyan fél centi vastag azért legyen.
Betoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe és félig megsütöttem kb. negyed óra alatt, míg a teteje kicsit már szilárdabb lett, ezután kivettem, rákentem a céklakrémet, rászeltem a paradicsomot, lazacot és visszadugtam még a sütőbe nagyjából 10 percre. Itt lehet még rá sajtot is reszelni, de nekem az a lazac mellé már sok, így csak miután elkészült, tálalás előtt egy pici friss reszelt tormát szórtam rá és némi bazsalikomot. Frissen az igazi!