Az avokádókrémet nem bírom megunni, és felturbózni még néhány extra hozzávalóval bármikor képes vagyok pláne, ha olyan klassz kombó kerekedik belőle, mint most.

A csicserilepény nálam nem újdonság, rendszeresen sütök ilyesmit reggelire, csak víz kell hozzá, gyorsan meg van és bármivel meg lehet tölteni. Kicsit a tortillára hasonlít, igaz az kukoricalepény, de én a csicserit jobban csípem, és a pikáns krémmel töltve mennyei lett. Frissen az igazi, de másnap ebédre is tekertem párat, lecsúszott simán.
Laktató, egészséges, a csicseriborsó tele van fehérjével, az avokádó jó zsírokkal, mellé kell valami ropogós friss sali, klassz fűszerek, amik felmelegítenek kicsit és ennyi elég a boldogsághoz. Na meg persze, ha teli szájjal elhangzik a mondat, hogy ez naooon jóóó…. Gyors és egyszerű vacsora rittyenthető így, készíthettek többféle kencét és mindenki tekerheti a neki kedvére valót.

Hozzávalók 2-3 főre:
1 érett puha avokádó
1 tonhalkonzerv
negyed lilahagyma
fél chilipaprika
2-3 evőkanál kefir v natúr joghurt
pár csepp citromlé
só, bors
petrezselyem (elhagyható)
Lepényekhez:
7-8 evőkanál csicseriborsóliszt
víz
nagy csipet római kömény
só, bors
kókuszolaj
Tálaláshoz: friss lilakáposzta v más friss saláta
A puha avokádót egy villával széttörtem, hozzáadtam a lecsöpögtetett tonhalat, aprított lilahagymát, chilit, citromlevet, petrezselymet és annyi kefirt, hogy krémes legyen. Visszatöltöttem a krémet az avokádó héjába és hűtőben állni hagytam, míg megsütöttem a lepényeket.
Ezalatt kikevertem a lepények tésztáját, vagyis annyi vizet adtam a liszthez, hogy jó sűrű palacsintatészta állaga legyen, majd fűszereztem és egy kis kanál kókuszolajon forró serpenyőben mindkét oldalát kb. 4-4 perc alatt megsütöttem. Még melegen félbehajtottam, mert utána könnyebben törik és megtöltöttem az avokádókrémmel, pár szelet lilakáposztával.


Ismét Bio Bridge terméket használtam az elkészítéséhez, még hozzá rizstejszínt és ismét nem vettem észre különbséget a végeredmény kóstolásakor. A rizottók általában vajasak, vagy tejszínesek vagy mindkettő és nem tudom azt mondani tényleg még én sem, hogy azok nem finomak. Mert azok, ez vitathatatlan, de attól még laktózmentesen is lehet legalább ugyanolyan ízleteset készíteni. Annyi jó íz van benne amik harmonizálnak egymással, hogy fel sem tűnik, hogy nincs benne zsíros tejszín, sőt most vajat sem tettem bele az elején, persze nyugodtan küldhettek egy kanállal az olaj mellé, ezt rátok bízom. Ha nem cél a laktózmentesség, akkor hajrá. Még egy fontos dolog, hogy a rizottó alaplé véletlenül sem jelent forró vízben feloldott leveskockát… Ha van kéznél igazi zöldség vagy húsalaplé a hétvégi levesből az tökéletes, ha nincs akkor én úgy szoktam egyszerűen megoldani, hogy egy liter forralt vízbe beleszórok natúr vegamix zöldségkeveréket, ami tiszta, tartósítószermentes fűszerkeverék, nagyobb hiperszuperben már lehet kapni vagy piacon fűszerboltban. Ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani.
Hozzávalók 2-3 főre:

















