Pálmafa Project

Csőben sült zöldségek

Ez egy nagyon jó kis hétköznapi étel lett, amibe eltűntettem a maradék céklát és répát, ami már nyersen nem annyira esett volna jól, viszont így összesütve a padlizsánnal és a tejszínes tojásos lötyivel, tökéletes volt.

20160811_065507~2Szinte olyan, mint egy felturbózott omlett, lágy krémes, még villás reggelinek is elfogadnám, ebbe is bármilyen fűszert tehettek, én néha “eccpecckimehecc” módjára válogatok a bokrok között, hiszen a tojás is és a többi zöldség is szereti a kakukkfüvet, rozmaringot, oregánót, bazsalikomot, úgyhogy ízlés “dóga”. Szárított is jó persze, abból kevesebb mennyiség elég.

Hétindításnak tökéletes!

20160811_065538~2

Hozzávalók 4 szelethez:

1 nagyobb vagy két kisebb padlizsán

2 fej közepes cékla

2 szál közepes sárgarépa

3 tojás

1 deci tejszín (kókusztejszínt használtam, de bármilyen lehet)

1 mokkáskanál kurkuma(elhagyható)

1 evőkanál aprított rozmaring (szárítottból 1 mokkáskanál)

só, bors

kókuszolaj v olívaolaj

Tetejére : 5-10 dkg sajt (bármilyen)

A padlizsánokat hosszában vékonyan felszeleteltem, enyhén besóztam mindkét oldalukat, majd hagytam kb. 10 percig “izzadni”. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra és lereszeltem  a céklát és répát. A tejszínben elkevertem a tojásokat, a rozmaringot, a kurkumát.

A padlizsánokról leitattam egy papírtörlővel a nedvességet és egy kisebb tepsi aljába fektettem őket, vékonyan meglocsolva kókuszolajjal. Kb. negyed óráig elősütöttem őket, majd kivettem, rászórtam a reszelt zöldségeket is, és ráöntöttem a tojásos keveréket, végül rámorzsoltam fetasajtot és tovább sütöttem, míg a teteje barnulni kezdett és már nem volt folyós állagú.

 

Bazsalikomos kajszilekvár

Üvegbe zárt július. Ez jutott eszembe először erről a lekvárról és persze, hogy hmm de finom, mikor reggel a pirítósra kentem.

DSCF9646Eredetileg csak paradicsommal és sárgabarackkal terveztem készíteni, de aztán figyelt a hűtőben egy picit már kókadozó répa, így gondoltam mehet bele az is. Szemöldökfelhúzós kombináció, de aki megkóstolta, annak ízlett. Tökéletes reggelire, pirítósra kenve, sajttal, vagy sós kekszekhez partifalatokhoz akár, de sült húshoz is elfalatozható, sőt én palacsintába töltve is szívesen megkóstolnám, meg fogom kóstolni…

Minimális édesítésre volt csak szükség, a végén kevertem bele egy csepp mézet, ha elég édes a kajszi és a paradicsom, akkor teljesen el is hagyható. Ha van kedvetek akár ebbe is keverhettek egy kis kanál útifű maghéjat, attól zselésebb állaga lesz. Egy szó, mint száz, lekvárt nem feltétlen csak több kamrapolcot megtöltő mennyiségben érdemes főzni, hanem akár egy kis üvegnyi adaggal is örömet lehet okozni magatoknak és másoknak is.

DSCF9647

Hozzávalók egy kis üveghez:

2 közepes paradicsom

3 db sárgabarack

1 közepes répa

1 mokkáskanál szárított bazsalikom

3-4 levél friss bazsalikom

1 evőkanál nyírfacukor

fél teáskanál méz

csipet só

A paradicsomot felkockáztam, a répát lereszeltem, sárgabarackot szintén nagyobb darabokra szeltem és egy kisebb lábosban fél deci vízzel összefőztem az egészet, kb. 30-40 perc alatt kis lángon lefedve, míg sűrű lekvár állaga lett. Ezután kevertem bele a mézet és egy csipet sót, hogy még jobban kijöjjenek az ízek. Végül tiszta üvegbe töltöttem, lezártam, száraz dunsztban hagytam kihűlni, vagyis bebugyoláltam egy nagy pokrócba kb. egy napra, felbontás után pedig hűtőben tároltam.

Sárgaborsó főzelék kakukkfüves sült répával

Na ez az a főzelék, a nem túl vonzó másik nevén, a stokeráj, amit sokan nem szerettek és lehet, hogy nem is fogtok, de hátha tesztek rá egy kísérletet. Más nem a tetején lévő fűszeres sült répára rákattantok, az már félsiker.

DSCF9440Meg áll benne a kanál és egy deka liszt sincs benne, és most aztán tényleg semmilyen plusz varázslat, útifű maghéj, keményítő se került bele. Csak szimplán saját magával visszasűrítettem és még utána tovább sűrűsödött. És akkor halkan zárójelben megint felmerül a kérdés bennem, hogy mi a frásznak kell még a menzai és egyéb gyors éttermi verziókba egy tonna lisztet meg tejfölt még hozzátenni. Semmivel sem lesz jobb az íze vagy krémesebb az állaga, sőt… és még olcsóbb sem lesz, hiszen ennél költségkímélőbb aztán már tényleg nem lehet. Hiszen a tetején lévő répa is olcsóbb, mint bármelyik virsli, amit még a legtöbb helyen rádobnak, és azoknak a hústartalmát meg inkább hagyjuk is.

Akkor már inkább igazi sült hús kerüljön a tetejére, a húsimádók kedvéért. De ha ti is meg vagytok enélkül, akkor tökéletes hozzá bármilyen grill zöldség, vagy zöldségfasírt is.

Nehezen tudtam megállni, hogy ismét ne római köménnyel és curry fűszerrel szórjam meg és löttyintsek hozzá kókusztejet is, mert nekem úgy ízlik mostanság a legjobban, de hogy legyen valami magyaros is végre, maradtam a pirospaprikánál és természetesen nem bántam meg. Na jó bevallom, egy csipet római kömény azért került bele a magam örömére, de mindenhogy fincsi ez na.

DSCF9442

Hozzávalók 2 főre:

20 dkg sárgaborsó

2 nagy méretű sárgarépa

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál szárított kakukkfű

só, bors

A répát felkarikáztam, meglocsoltam egy-két kanál kókuszolajjal, és megszórtam a kakukkfűvel, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütöttem kb. fél óra alatt.

Ezalatt a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítottam, kevés olajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam az átöblített sárgaborsót, megszórtam sóval, borssal, pirospaprikával  és felöntöttem kb. két pohár vízzel, ami egy ujjnyival ellepte. Időnként ránéztem, ha a borsó nagyon elfőtte a levét, akkor fél pohár vízzel pótoltam, majd mikor megpuhult, elzártam a gázt alatta. Fogtam egy botmixert és a főzelékből 1-2 merőkanálnyi mennyiséget leturmixoltam. Én nem mertem ki az edényből, szerintem fölösleges, de nyugodtan turmixoljátok külön tálban, ha úgy jobban esik, majd kanalazzátok vissza a főzelékhez. Ha véletlenül hígabb marad az állaga, mint szeretnétek, hagyjátok lefedve pihenni, ha kicsit áll és hűl, még sűrűsödni fog. Nekem másnap reggelre, a kanál is megállt benne, de én így szeretem. Tálaláskor pedig megpakoltam a répával.

DSCF9444

Narancsos répás hajdinalisztes muffin

Gyorsan kellett valami magammal vihető nyalánkság, és ezer éve nem sütöttem muffint, amúgy meg répatortára vágytam, és dió ehetnékem is volt, de liszttel kevésbé agyontömött desszertet szerettem volna, és ez sült ki belőle.

DSCF9394

Palacsintán kívül asszem még nem sütöttem hajdinaliszttel, ezért is került bele a dió kiegészítésképpen illetve egy pötty baracklekvár a tetejére. Az eredeti recept dió helyett kókuszlisztet írt egyébként, de én jobban csípem a diót ilyen sütikébe.

A hajdina most is jól teljesített, sőt sokkal jobban, mint egy nehezebb teljes kiőrlésű liszt, ahol masszívabb, sűrűbb lesz azért a tészta szerkezete. Itt viszont megmaradt a szaftos állaga, igaz, ez a nagyon apróra reszelt répának is köszönhető persze.

Gyorsan meg volt, elfogyott, finom volt, nem esett szét, hmm ha nem cipelitek magatokkal, akkor lekvár helyett kenhettek a tetejére mascarpone-t vagy sűrű görög joghurtot és akkor tényleg répatorta jelleget ölt és Nyuszika is örülni fog.

DSCF9396

Hozzávalók 12 db-hoz 2 decis bögrével mérve:

1,5 bögre  hajdinaliszt (más liszt is jó természetesen)

1,5 bögre apróra reszelt répa

4 evőkanál darált dió

1 citromreszelt héja

fél bögre nyírfacukor

2 db tojás

3 dkg vaj

1 bögre narancslé (nálam fele narancslé-fele kókusztej)

1 mokkáskanál fahéj

2 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

csipet só

pár szem aszalt gyümölcs, csokidarabok ízlés szerint

A sütőt előmelegítettem 180 fokra, a muffintepsit kibéleltem muffinpapírokkal.

A lisztet a darált dióval, citromhéjjal, sütőporral, szódabikarbónával, csipet sóval, fahéjjal, néhány szem aszalt áfonyával egy tálban elkevertem.

Habosra kevertem a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáöntttem a narancslé-kókusztej kombót is. A répát apró lyukú reszelőn lereszeltem, majd ezt is a vajas keverékhez szórtam, elkevertem, végül az egészet a liszthez öntöttem, gyorsan összeforgattam és 3/4-ig feltöltöttem vele a muffintepsi mélyedéseit, a tetejükre tettem egy-egy kiskanál baracklekvárt, majd kb. 20-25 perc alatt megsütöttem őket. Tűpróbával ellenőriztem, hogy átsültek-e. Hűtés után fogyaszthatóak, de langyosan is lecsúszott egy  példány….

Forrás: http://powerhungry.com/2008/01/buckwheat-coconut-flour-carrot-muffins/

Édesköményes répás hajdinasaláta

Mi történik akkor, ha a kezembe kerül egy zöldség, amit nem szeretek? Szívááás…., legalábbis mikor jóízűen beleharaptam az édesköménybe, egyből rájöttem, hogy bakker ez az az ánizs ízű rettenet gyönyörűség, ami nem csak az emlékeimben volt barátságtalan, hanem nyersen egymagában a valóságban is…. Deee, szeretjük a kihívásokat!

20160214_115508Egyszer nagyon régen készítettem egy édesköményes tésztát, ami nem ízlett, de gondoltam, most már minden zöldség a barátom, és tuti ezt is élvezettel rágcsálom majd nyersen, mert amúgy a ropogós állaga nagyon tetszik és egészséges. Gyulladáscsökkentő hatása van, sok benne a vas, magnézium, kálium, kálcium, valamint A, B, C vitaminok.

Ez mind szép és jó, de nekem egy bajom van vele csak, hogy ánizs ízű, és azt egyszerűen nem csípem. Na, most jól lehúztam, ezt a szegény zöldséget, mégis arra bíztatlak benneteket, hogy ezt a salátát ne hagyjátok ki, ugyanis még nekem is nagyon ízlett, sőt másnap is szívesen falatoztam és máskor is megtenném. Szóval ahelyett, hogy a kukában landolna ilyenkor a zöldség, csak kell néhány hozzávaló, amik jól kiegészítik egymást és ez az idegen jövevény is passzol hozzájuk és máris klassz a végeredmény!

20160214_115643

Hozzávalók 2 főre:

2 deci hajdina

1 db édeskömény

1 db grapefruit

1 tonhalkonzerv v füstölt lazac

1 közepes répa

fél fej lilahagyma

fél csokor kapor

fél csokor petrezselyem

reszelt torma a tetejére (elhagyható)

só, bors

olívaolaj

A hajdinát dupla mennyiségű vízben megfőztem.

A hagymát felaprítottam, a kaprot, petrezselymet szintén, a tonhalat leszűrtem. A sárgarépát lereszeltem, az édeskömény külső  héját leszedtem, majd félbevágtam és vékonyan felcsíkoztam.

A grapefruitot is félbevágtam, bevagdostam a hártyák mentén és körben a héja mentén, kifordítottam, így kis cikkek estek ki belőle. A közben kicsorgó leve is a salátába került.

Mindent egy tálba tettem, meglocsoltam kb. 2 evőkanál olívaolajjal, sóztam, borsoztam és összekevertem. Azonnal fogyasztható, de másnap is nagyon finom.

 

Cukkinis répás áltészta paradicsomszósszal

Ki mondta, hogy a gyors kaja nem lehet egészséges? Csináljátok otthon jóféle, de egyszerű hozzávalókból és hipp-hopp asztalon az étel. Ettől a “tésztától” senkinek sem lehet aztán lelkiismeretfurdalása, hogy hú bakker este már nem kellett volna letolni.

DSCF9257

Sokféle szószt kitalálhattok hozzá, attól függően mi van otthon. Én most paradicsomos ízre vágytam, ahhoz pedig jól passzol a tonhal, de akár sonkadarabok is lehettek volnak, vagy maradék sült csirke stb.

Más zöldségeket is használhattok, fehérrépa, zeller is klassz lehet és máris felértékelődnek ezek a kissé elhanyagolt alapanyagok, ráadásul, így az ízük is más, nem annyira hangsúlyos, mintha nagyobb darabokban kerülnek az ételben. Ha nyár lenne, és a kertből hoznám be a friss zsenge répát és a cukkinit, akkor pedig biztos, hogy nyersen készülne, egyelőre azonban max. hóvirágot tudok behozni, így addig jobban esik ebben a formában ez az étel.

DSCF9255

Hozzávalók 2 főre:

2 db kisebb cukkini

3-4 db közepes répa

pár szem dió

só, bors

olívaolaj

Mártáshoz:

1 doboz tonhalkonzerv

4 deci paradicsomszósz

1 gerezd fokhagyma

1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom és oregánó

só, bors

A répát meghámoztam, a cukkinit nem. A krumplihámozóval vékony csíkokat szeltem ki belőlük, míg el nem fogytak. Serpenyőben pici olívaolajon megfonnyasztottam a zöldségeket, pár perc elég nekik, míg fűszerezés után elfő alóla a víz, de még roppanósak maradnak. Mikor már majdnem elkészültek, csináltam egy kis helyett a zöldségek mellett a serpenyőben és beledobtam pár szem diót, hogy megpiruljanak, majd összekevertem az egészet és el is készült.

A mártáshoz egy kis edénybe öntöttem a paradicsomszószt, belereszeltem a fokhagymát, 10 perc alatt összefőztem az egészet, hogy kicsit besűrűsödjön, sóztam, borsoztam és kész. Rákanalaztam a zöldségtésztára jó sok szószt és elfalatoztam. Frissen az igazi, de másnap is ehető természetesen.

 

Kókusztejes lencseleves

Kezdjük az újévet egy igazi, melengető, macskajaj gyógyító lencselevessel. Nyilván az utóbbi probléma itt senkit nem érint….

DSCF9201A legegyszerűbb és legfinomabb levesek egyike, ami nekem pedig külön boldogság, ha a kedves vendég 3szor szed belőle egymás után. Megtörtént, láttam, és lefújtotta még 10 darab pogácsával, talán még a zsebébe is dugott sutyiban. Az amúgy sótlan pogirecept is hamarosan érkezik, de most lencse sztori van.

Jó sűrű lett, félig főzelék, de ez nem lényeg, így is, úgy is finom. És nem feltétlen kell a lencselevesbe még újévkor sem virsli, nem is hiányzott nekünk sem, hiszen kevés kókusztej is került bele, de ettől még nincs kókuszíze. Aki nem tudja mi van benne, csak annyit érez, hogy ez valamitől picit más, de különösen finom, selymes és fűszeres. Az illata is mesés, kell ennél jobb dolog az ízlelőbimbóknak az év első napján?

DSCF9197Hozzávalók 6 főre:

40 dkg lencse

3 deci kókusztej

2 szál sárgarépa

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 db babérlevél

2 teáskanál garam masala fűszerkeverék

kókuszzsír

Tálaláshoz: petrezselyem

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágtam és egy kanál kókuszzsíron megpároltam, hozzáadtam a kis kockákra vágott répát, babérlevelet, fűszereket, majd a lencsét. Pár percig együtt is pirítottam őket, majd felöntöttem annyi forró vízzel, amennyi kb. 2 ujjnyival ellepte és hozzáöntöttem a kókusztejet is. Lefedve főztem, míg minden megpuhult, néha ránéztem, mert a lencse hajlamos az összes folyadékot magába szippantani, időnként öntöttem még hozzá 1-1 deci vizet, ha túl sűrűnek gondoltam. Ha főzelékre vágytok, egész egyszerűen ne öntsetek hozzá többet, besűríti szépen magát, semmilyen lisztes habarás nem kell.

Tálaláskor megszórtam petrezselyemmel.

Pulykacurry gránátalmás rizzsel

Tudom, hogy mindenkinek a fülén jön ki a hús így karácsony után. Nálunk is volt pulykamaradék bőven, de harmadnap már nehezen csúszik, viszont a húsnak nincs baja, kidobni kár, a szomszéd köszöni szépen nem kér, az ő hűtője is tele, mi legyen hát vele?

DSCF9183Erre (is) jó a curry, hiszen teljesen új ízvilág a karácsonyi ételekhez képest, sok zöldség elfér benne, szinte bármilyen ami kéznél van. Nagy volt a kísértés, hogy ebbe is sütőtököt tegyek, de megelégedtem a répával, hiszen az lapult a spájzban dögivel.

A curryket általában kókusztejjel szoktam készíteni, azzal isteni, de természtesen tejszín, joghurt, tejföl is tökéletes. Most először kaukázusi kefírt löttyintettem hozzá, mivel abból is volt maradék, és a házi paradicsomlé is jótt tett neki. Finom volt. Elfogyott a pulyka is. Pont.

DSCF9185Hozzávalók 4 főre:

4 szelet maradék sült pulyka

2 szál sárgarépa

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 deci paradicsomlé

2 deci kaukázusi kefír(joghurt v tejföl is jó)

fél hüvelykujjnyi gyömbér

2 teáskanál curry fűszerkeverék (pl.madras, vagy garam masala)

1 kávéskanál tört chilipaprika

1 evőkanál kókuszzsír

kis csokor petrezselyem

Körethez:

3 deci rizs

1 db gránátalma

olívaolaj

A rizst átmostam és 1 evőkanál felhevített olívaolajon pár perc alatt átforgattam, majd felöntöttem dupla mennyiségű vízzel, sóztam, borsoztam és lefedve puhára főztem.

Egy széles serpenyőben kókuszzsírt forrósítottam, majd hozzáadtam a felkockázott hagymákat és a répát, majd a fűszereket és a reszelt gyömbért. Kb. 5 percig, folyamatosan kevergetve hagytam, hogy piruljanak, majd felöntöttem a kefírrel és a paradicsomlével és lefedve kb. 20 percig főztem, míg a répa roppanós puha lett. Néha ránéztem, ha nagyon elfőtte a levét, akkor öntöttem még rá pici kefírt és paradicsomlevet, de sima víz is jó.

A pulykahúst apró darabokra szedtem és mikor a répa megpuhult beletettem azt is a serpenyőbe, megvártam, míg ismét felforr, ha szükséges itt még lehet fűszerezni és el is készült. Friss petrezselymet szórtam rá még a végén.

A rizsben elkevertem a gránátalma magjait és tálalááás.

DSCF9184

Kókusztejes currys halleves

Az ünnepi halleves nem csak a hagyományos halászlé lehet, ez a pikáns citromos távol-keleti ízvilágú étek bizony megállja a helyét, akár karácsonykor is.

DSCF9006Mondjuk, ha egy tányérba kókusztejet öntenek és curryt szórnak hozzá én szerintem azt is vidáman ellefetyelem, annyira bejön ez a páros együtt…. És még mielőtt megköveznek, hogy holmi thai kaját próbálnék tolni szent karácsony ünnepén a magyar vendégsereg orra alá, elárulom, hogy a magyar halászlevet is nagyon szeretem és bármikor szívesen megeszem. De idén akkor sem az lesz, pont.

Ez a citrusos leveske kissé talán könnyedebb, elkészíteni is pofon egyszerű, sőt tovább megyek, ha valaki nem szereti a halat, akkor sem kell kétfélét főzni, mert mielőtt a hal belekerül, nyugodtan tegyetek félre pár tányérnyit külön és higgyétek el, hogy a kedves vendég kicsit sem fogja azt érezni, hogy “hiányos” félig kész ételt kapott. Tehettek bele többféle zöldséget, fehérrépát, zellert is és akkor még tartalmasabb lesz. Repeta esélyes, mindig főzzetek többet belőle!

DSCF9009

Hozzávalók 4 főre:

4 szelet halfilé (nálam tőkehal)

3 deci kókusztej

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db közepes sárgarépa

1 kis doboz kukoricakonzerv

ugyanennyi fagyasztott zöldborsó

fél hüvelykujjnyi gyömbér

fél citrom leve

2 evőkanál currykeverkék (madras v garam masala tökéletes)

ha nincs currykeverék: 1-1 mokkáskanál római kömény,kurkuma, chilipor, koriander, csipet fahéj

kókuszolaj

Tálaláshoz: fél citrom leve, petrezselyem

A felaprított hagymákat kevés kókuszolajon megpároltam, majd rászórtam a fűszereket, belereszeltem a gyömbért, átkevertem az egészet, hozzáadtam a felkarikázott répát, és a zöldborsót, majd kb. 1 percig együtt pirítottam őket kevergetve, majd felöntöttem 6 deci vízzel és lefedve hagytam főni.

Mikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadtam a leveshez a lecsöpögtetett, leöblített kukoricát, kisebb darabokra vágott halat, felöntöttem kókusztejjel és 5 percig még együtt főztem őket, majd elzártam a gázt és belefacsartam a citromlevet illetve megszórtam friss petrezselyemmel.

Narancsos ricottával töltött csirkemell

Tökéletes hétvégi fogás, ha több embernek kell főzni, illetve ha mégsem akartok túl melós étellel bibelődni.

DSCF8684Ez az étel a maradék ricotta gondolatával indult nálam, illetve, hogy tudtam pihen néhány csirkemellszelet a fagyasztóban. A csirkemell nem valami szaftos hús, így örült a krémes narancsos tölteléknek.

Kiszólom, hogy csak friss salátával ér enni! Imádni fogjátok ezt a diós aszalt gyümis répasalátát, újabb bizonyíték, hogy a sárgarépa nem unalmas, hanem nagyon sokféle ízzel feldobható.

Annyit módosítanék rajta legközelebb, hogy betekerném még a csirkét baconbe is, vagy szórnék a tetejére sajtot.

DSCF8688Hozzávalók 3-4 főre:

5 szelet csirkemellfilé

20 dkg ricotta

1 db narancs

néhány rozmaring ág

só, bors

olívaolaj

Salátához:

4 db répa

pár szem aszalt szilva és áfonya

1 kis fej lilahagyma

pár szem dió

olívaolaj

balzsamecet

A csirkeszeleteket kicsit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam mindkét felüket. A ricottában elkevertem a kis kockákra vágott narancsot, picit ezt is megsóztam, majd kb. 2-3 teáskanál krémet tettem a csirkemellszeletekre és hosszában feltekertem őket, majd egy sütőedénybe fektettem őket, nem túl szorosan egymás mellé a nyitott oldalukkal lefelé. Pár evőkanál olívolaj ment alá és a tetejére, illetve kevés víz kb. fél deci. Végül  néhány rozmaring ágat is tettem rájuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, fél óráig alufóliával lefedve, majd azt levéve róla még kb. 15-20 percig pirultak, néha meglocsoltam a szafttal a csirke tetejét, hogy ne száradjon ki.

Amíg a csirke sült, lereszeltem a répát, felaprítottam a hagymát, tálba tettem őket, megszórtam a szintén apróra vágott aszalt gyümölcsökkel, dióval, és meglocsoltam az olívaolajjal, balzsamecettel, majd megsóztam kicsit. Összeforgattam és állni hagytam, míg a csirke elkészült.

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!