Kánikulában a legjobb! 10 perc alatt kész, ha hideg a dinnye és a víz, akkor hűteni sem kell, csak elkanalazni.A jelszó továbbra is, ne főzd a gyümölcslevest! Mert minek??? Csak nézd ki a legszimpatikusabb gyümölcsöt a piacon, boltban, max. 3 féle elég is, turmixolj, édesítsd kedv szerint pici mézzel, bár én most semmilyen plusz cukrot nem adtam hozzá, csempéssz bele valami extrát, mint itt a füge vagy a levendula, de lehet mandula, dió is akár, hogy ropogjon és élvezd az ízeket!
Nem utolsó sorban pedig gyönyörködj a színekben, ráadásul a tányér mosogatás is megspórolható. Ha nincs turmixgép, egy botmixer is megteszi. Ennél több érvet nem tudok felsorolni már, hogy kipróbáljátok. Ja, de! Gluténmentes, laktózmentes, néha kókusztejszínt szoktam beletenni, kedv és ízlés dolga, és nincs elfőzve a gyümölcsök vitamintartalma, ami a legfontosabb, az íze meg mennyei!Hozzávalók 4 főre:
1 db sárgadinnye
20 dkg áfonya
8 db aszalt füge
1 zöld citrom leve
csipet levendulavirág
A sárgadinnyét félbevágtam, és az aljából is levágtam egy kis darabot, hogy “talpa” legyen, ne dőljön el. A magokat kidobtam, a húsát kikanalaztam és a turmixgép táljába tettem. Csorgattam bele zöld citrom levet, és itt lehet édesíteni is mézzel például, ha a dinnye nem lenne elég édes, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte.
Ezután egy tálba öntöttem a dinnyelevet, majd beleszórtam az áfonyát és a felaprított fügét, illetve morzsoltam bele egy pici levendulát is. Alaposan behűtöttem, majd a dinnye héjában tálaltam.