Ismét egy hétvége és megint gondoltam rátok. Néhány tanácstalan arcot látok és egy kérdőjelet a fejük felett lebegni, többek közt az enyémen is, hogy mit is főzzek hétvégén?? Bár nálam most a mit süssek a következő 3 nap, 3 szülinapjára “probléma”…de megoldom vidáman és jövő héten elárasztalak benneteket süti receptekkel.
Addig viszont itt egy víkend variáció, válogassatok és kombináljátok a saját menütökkel akár!
Reggelire most legyen kencefice, még hozzá vöröslencséből, ráadásul a maradékot nyugodtan lehet este zöldségekkel vagy valami sós rágcsával mártogatósként is falatozni egy jó film mellé.
Ebédre mindenképp jól fog esni egy kis melegentő leves. Tartalmas a sok zöldségtől és kivételesen még hús is van benne, nem mellesleg az egyik kedvenc fűszernövényemmel van ízesítve, ami a tárkony.
Ééés, ha már ennyit zöldségeltünk akkor legyen az ebéd második fogása egy brutál aranygaluska. Természetesen “pálmafásan” brutál, lehet ezt úgyis készíteni, hogy ne a fehér lisztben és a cukorban cuppogjanak azok a galuskák. És ezt az íze sem bánja ígérem!
Közeleg az adventi időszak, így ajándékozzátok meg magatokat egy mézeskalács ízű tejes kávéval ebéd után. Meg bármikor persze…
Ok, teleettük magunkat délben, szieszta meg volt, este jöhet egy jó film vagy akár vacsoraparti, társasjáték, bulira hangolódás stb. kell valami sörkorcsolya, vagy bor, vagy kinek mi…A nagyon sajtos és nagyon ropogós tallér tökéletes erre a célra, amihez egyrészt elnyammogható akár a reggeli vöröslencse krém vagy bármilyen más zöldséges kence. Egy a lényeg, felejtsétek el a bolti chipset..ha lehet…az én kedvemért…légyszike.
Nekem még valami gyümölcsös történet hiányzik. Friss, ropogós, nyers. Mondjuk alma. Mondjuk salátában. Szokatlan kelkáposztával kombinálva, de megéri kipróbálni. Barack helyett tegyetek bele narancsot vagy mandarint!
Kellemes hétvégét!