Téli időszakban mindig kellenek jól bevált forró italok, amit az ember lánya elszürcsölhet, jó- és rosszkedvében, vagy csak úgy, mert megérdemli, ha valami édességre vágyik, de mégsem egy brutál kalóriabomba tejes forrócsokival akarja magát kényeztetni, bár utóbbi is jól jön néha, ez nem vitás….
Mandulatej a színen, tökéletes italokhoz, zabkásához szintén, ami különösen tetszett, hogy a Bridge itala tényleg csak alig édes. A sütőtökös latte után szabadon készítettem egyik este ezt a melengető italt, de gondoltam berakom a hűtőbe és másnap reggel napindításnak pont jó lesz felmelegítve. Reggelire nyugodtan beletolhattok egy presszó kávét, ha ahhoz van kedvetek…
Aztán beesett a sógornőm átfagyva, mondom akkor itt az idő, hogy letesztelje a “cuccot”, úgyhogy már melegítettem is a mandulás fűszeres “kakaós” szürcsölni valót, majd a kezébe nyomtam, hogy hajrá… Kettőt kortyolt….csend…..”ez k…….aaa jóóóóóó” . Ennyi a sztori, kóstoljátok meg!
Hozzávalók adagonként:
2-3 deci mandulatej (Bio Bridge)
2 evőkanál sült sütőtök
1 mokkáskanál karobpor vagy étkakaópor
csipet fahéj és/vagy kardamom (szegfűszeg is lehet)
méz
Az összes hozzávalót egy botmixerrel pürésítettem, vagy turmixgépben is lehet. Ezután egy kis lábosban felforrósítottam, majd bögrébe töltöttem és már kortyolható is.