Pálmafa Project

Barackos kecskesajtos galette

Ha van egy kényelmes, ráérős reggeletek és kb. 45 percetek, amiből 15 perc a “meló”, akkor bátran álljatok neki elkészíteni ezt a gyümölccsel megpakolt tönköly batyut.Nagyjából minden évszakban készül nálam 1-1 galette, az éppen szezonális gyümölcsökből, zöldségekből, vagy mindkettőből egyszerre. Tulajdonképpen ebéd is lehet, de én mégis valamiért mindig reggelire készítem, olyan szendvics pótlék. Illetve annál sokkal jobb, mert édes, sós, pikáns egyszerre és minden különösebb konyhai jártasság nélkül kivitelezhető, ami általában a péksütik esetében nem árt.

Ha szokatlannak is tűnik a gyümölcs-sós sajt kombó, csak kóstoljátok meg, és ígérem megváltozik a véleményetek! Remek vendégváró is, ez esetben nem árt dupla adagot készíteni, mert szemvillanás alatt elfogy. Barack helyett málnával, szederrel is isteni!Hozzávalók 30 cm átmérőjű pitéhez (4 szelet):

3 deci tönkölyliszt

10 dkg vaj

50 ml víz

2 evőkanál eritrit

csipet só

Tetejére:

4 db barack

5 dkg kecskesajt

1 evőkanál aprított friss rozmaring v 1 mokkáskanál szárított

pár csepp méz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba tettem, a vajat kisebb kockákra vágva és összegyúrtam, majd betettem a hűtőbe előző este. 20 perc is elég neki amúgy, de én frissen reggelire készítettem.

Másnap reggel a tésztát a pultra tettem, hogy kicsit felmelegedjen és könnyebb legyen nyújtani. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 180 fokra, a barackokat felszeltem és felaprítottam a rozmaringot is.

A tésztát kinyújtottam nagyjából kör alakúra, áttettem a tepsire és a szélén kb. 2 centis sávot kihagyva, rámorzsoltam a közepére a sajtot, majd ráhelyeztem a barackszeleteket. A tetejét megszórtam rozmaringgal és pár csepp mézet is csorgattam rá.

Kb. 25 perc alatt megsült, mikor szép aranybarna a széle, ki lehet venni. Langyosan, de hidegen is finom!

 

Kapros marhahúsos töltött tök

Tökfőzelék helyett készítettem, mert én azt nem igazán szeretem, viszont a tököt és a kaprot amúgy igen. Úgyhogy ezt találtam ki egyik nap egy klassz vacsorának és másnapi ebédnek.Maradék újrahasznosítás is volt egyben, mivel várakozott a hűtőben főtt köles előző napokról, viszont a kölesnek az nem áll jól, kiszárad, natúr köretként nem igazán jó megenni. Alapesetben ilyenkor felturbózom zöldségekkel, olívaolajjal, citromlével, hallal esetleg, mint egy salátát és máris jobb színben és ízben tündököl. Most azonban tartalmasabb ételre vágytam és tudtam, hogy A férfi is inkább egy marhahúsos verzióért fog rajongani, így született a töltött tök.

Jó tanács, mielőtt nekiálltok a tök belsejét kimagozni és nem marad semmi a húsából, hogy ne tegyétek! Mert az elősütésnél a magok átpuhulnak, így nem érződik, ha visszakerül a töltelékbe, másodszor, kiderült, hogy még plusz ízt és textúrát is ad az ételhez, ugyanis sütésnél a felülre kerülő magok megpirulnak és ropogni fognak, ami külön piros pontot kapott.

Nagyon finom nyári étel, gyorsan elkészül, elkészíthetitek cukkiniből is, köles helyett rizs is jó, és bármilyen hús.

Hozzávalók 4 főre:

2 db tök

40 dkg darált marhahús

1 fej vöröshagyma v pár szál újhagyma

2 duci gerezd fokhagyma

2 deci köles

1 csokor kapor

só, bors

olívaolaj

Uborkasaláta:

2 dk kígyóuborka

1 kis doboz natúr joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál almaecet

só, bors

Tetejére: 5-10 dkg kecskesajt( feta v más sajt is jó)

Elkészítése:

A salátához lereszeltem az uborkát, megsóztam, állni hagytam 5-10 percig, majd kicsavartam a levét, reszeltem hozzá fokhagymát, megcsorgattam almaecettel, és összekevertem a joghurttal, valamint megborsoztam. Betettem a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

A tököket hosszában félbevágtam és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam 20-25 percre.

Ezalatt felkockázott vöröshagymát kevés kókuszolajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a darált húst és lepirítottam, sóztam, borsoztam.

A köles nekem előző napi maradék  volt, amit dupla mennyiségű vízbe főztem meg.

A kaprot felaprítottam, a tököt kivettem a sütőből és kivájtam egy kanállal a belsejét. A magokat nem szedtem ki, mert átpuhultak, amik a töltelékben a sütésnél felülre kerültek, azok pedig ropogósra pirultak és ez ízben külön jót tett az ételnek.

Egy nagy tálban összekevertem a kölest, a húst, a kaprot, a tök kikapart belsejét, belereszeltem a fokhagymákat, fűszereztem, és belekanalaztam a tökök belsejébe, amit előtte szintén picit sóztam és borsoztam.

A tetejét meglocsoltam vékonyan olívaolajjal, rámorzsoltam a sajtot és betoltam a sütőbe kb. 20 percre, míg a tök teljesen átpuhult és a sajt megpirult a tetején.

 

Csőben sült spenótos rizses hús

Jó esély van rá, ha megkóstoljátok ezt az ételt, hogy rövid időn belül újra elkészítitek! Nálam így történt, pedig én aztán tényleg ritkán főzöm ugyanazt, de ezt két héten belül kétszer sikerült elkövetnem.

Az egyik legjobb dolog ami a spenóttal történhet, hogy találkozik a kecskesajttal, ha nem kóstoltátok, tegyétek meg, még hozzá krémes kecskesajtot társítsatok mellé. Ha nem szeretitek a spenótot és a kecskesajtot azért, ha pedig imádjátok azért. Amúgy az a tapasztalat, hogy aki utálja a spenótot, általában ilyen formában mégis hirtelen le tudja gyürkőzni és még repetát is kér meglepő módon.

Jó kis laktató kaja, könnyű belőle nagy adagot rittyenteni, csinálhattok akár húsmentes verziót is, például csicseriborsóval és úgy akár még gyorsabban is elkészülhet, ha konzervet használtok. Mondanom sem kell, hogy inkább utóbbit választottam volna én is a hús helyett, de A férfi kedvéért mindent és megalkudtam. Na jó ez nem igaz, sosem alkuszom, tényleg jó volt ez így csirkésen na. Már több ponton megálltam volna szívem szerint falatozni. Először mikor összeturmixoltam a spenótot a kecskesajttal, ezt már úgy kentem is volna egy pirítósra, majd mikor összekevertem a rizzsel, már szedtem is volna tányérra, aztán mikor a hús is belekerült, már szintén nyúltam volna egy nagy kanálhoz… De hős vagyok és megálltam, hogy csak kicsit kóstoltam bele és inkább türelmesen hagytam a sütőt végezni a dolgát.

Hozzávalók:

1 kg darált csirke

50 dkg spenótlevél (mirelitből kb. a fele)

3 deci rizs

1-2 db tojás

10 dkg kecskesajt

1 fej vöröshagyma

2 duci gerezd fokhagyma

szerecsendió

só, bors

kókuszolaj

Tetejére:

1 zacskó mozzarella (más sajt is jó)

3 db paradicsom

Elkészítése:

A rizst dupla vízben feltettem főni.

A csirkehúst kevés kókuszolajon lepirítottam, sóztam, borsoztam félretettem.

A spenótleveleket szintén pici olajon fedő alatt megfonnyasztottam, sóztam, borsoztam, reszeltem rá bőven szerecsendiót, majd egy mély tálba tettem, hozzáadtam a sajtot, reszelt fokhagymát és botmixerrel pürésítettem. Közben előmelegítettem  a sütőt 180 fokra.

Összekevertem a rizst, a húst, a spenótkrémet, és a tojást. Azért mindegy, hogy 1 vagy 2 db a tojás, mert mindkettővel készítettem és összeáll mindenhogy. Egy vékonyan kókuszolajjal kikent hőálló tálba öntöttem az egészet, elsimítottam, a tetejére rászeltem a paradicsomot és a mozzarellát is rámorzsoltam, majd sütőbe toltam és addig sütöttem, míg a sajt ráolvadt a tetejére. Langyosan szépen szeletelhető.

Ajváros csirkemell

Ajvár rajongóknak kötelező! Aki még nem kóstolta, annak meg azért! Pikáns zöldségkrémről van szó, amit piros húsú paprikából és padlizsánból készítenek, illetve utóbbi zöldség nem mindenhol kerül bele, de szerintem azzal a legfinomabb. Tényleg most érdemes ennek nekiállni, mert nyár végén lehet a legszebb példányokat a legjobb áron beszerezni mindkét zöldségből.

Nem szoktam eltenni ajvárt télire, mert vagyok olyan mázlista, hogy kapok házit a határ mellől, viszont mindig csinálok frisset ilyenkor otthon, a legegyszerűbb módon, amit aztán vagy pirítósra kenek, vagy jelen esetben felturbózom még más hozzávalókkal és főétel lesz belőle. Az ajvár amúgy a legjobb grillezett húsok mellé fogyasztva, csevaphoz különösen, aki nyaralt már Horvátországban az biztos kóstolta. A bolti verziókat nem igazán szeretem, vannak persze abból is jobbak, de legtöbb esetben én mellékízt érzek bennük.

Mellékíz itt kizárva, hozzáadott cukor szintén, a sütőben sülő padlizsán és paprika illata isteni, én már hús nélkül is elégedett lettem volna, csak a kecskesajtot belemorzsolva, máris kész egy isteni tésztaszósz vagy mártás vagy mártogatós, de ketchup helyett is tökéletes! De A férfi húsra vágyott, úgyhogy sütöttem alá csirkemellet, mellé kölest főztem és brutál sok petrezselyemmel megszórtam.

Nyaralás előtt főztem ezt az ételt, a maradékot gondoltam lefagyasztom, de nem hagyták… Velünk jött hát hűtőtáskában és a hosszú úton egy tó partján megpihenve az árnyékban, csak elfogyott még hideg is.

Hozzávalók 4 főre:

1 egész csirkemellfilé

5 db kápiapaprika

2 kisebb padlizsán

3 duci gerezd fokhagyma

15 dkg kecskesajt (feta is jó)

só, bors

kókuszolaj

Tetejére: 1 csokor petrezselyem aprítva

Köret: 3 deci rizs v köles + 1 kis csokor petrzselyem

A rizst dupla vízben megfőztem.

A paprikákat és a padlizsánt is egy sütőpapírral borított tepsire tettem és betoltam a 200 fokos sütőbe kb. 20-25 percre, míg megpuhultak és héjuk barnulni kezdett. Miután kihűltek, félbevágtam őket, a padlizsánt puha húsát kikapartam, a paprikát kimagoztam, egy tálba tettem a reszelt fokhagymával együtt, sóztam, borsoztam, botmixerrel pürésítettem.

A csirkemellfilét vékony szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam mindkét oldalát és kevés kókuszolajon egy serpenyőben mindkét oldalán lepirítottam, majd ráöntöttem a paprikakrémet, pici vizet is öntöttem alá, kb. fél -1 decit, hogy mártás állaga legyen, majd fedő alatt összerottyantottam az egészet, végül belemorzsoltam a kecskesajtot, megvártam, míg felolvad, kicsit összekevertem és elkészült.

 

Medvehagymás spenótleves

Van élet a spenótfőzeléken túl is! Bár azt is nagyon szeretem, de most mégis levesre vágytam, és teljesen véletlenül úgy alakult, hogy “gyógyszer” szerepben is tündökölt ez az étel hétvégén.

Közben azon tűnődöm, hogy szomorú, hogy idézőjelbe kell írni a gyógyszert, hiszen ez lenne az ideális, ha az ételünk lenne a gyógyszerünk, nemdebár????

Szóval úgy esett, hogy tényleg zuhogott aznap az eső, A Férfi meg egy laza torokfájással küzdve előadta a hattyú halálát, de ezzel nem is volt baj, így is szeressük, hogy segítsek rajta, ráhagytam és elmentem shoppingolni… Persze csak miután megfőztem ezt a jó kis leveskét többek között, és beletettem, szívem, lelkem, hogy érezze a törődést, na meg persze egy tonna medvehagymát, hogy “üssön” is. Mire hazaértem, a nagy lábos levesből, kb. egy merőkanálnyi maradt, cirka két óránként tüntetett el, két alvás között egy-egy tányérral és a nagy húsevő nem győzött hálálkodni érte, hogy mást ne is rakjak elé csak a levest… Naná, hogy ilyenkor én is örömtáncot járok. Egészségére, másnapra el is múlt minden baja és a nap is kisütött.

Semmi ördöngösség nincs a receptben, de célszerű a spenót mellé még valami zöldséget belezuttyintani, mert brutál mennyiségű spenótlevél kellene hozzá, hogy abból tényleg egy vendégsereg is jól lakjon, hiszen összeesik. Általában ugye krumplival szokták megtömni a krémleveseket, köszi én arról lemondanék, helyette zeller volt kéznél azt toltam bele és persze a lényeg, a méregtelenítő és baciölő medvehagyma is nyersen kerüljön bele a végén, azt felesleges már főzni, így íze, illata, hatása nagyobb eséllyel megmarad.

A kecskesajt a plusz, szuper a spenóttal, de helyette jó lehet a fetasajt is, vagy füstölt, ha még egyszerűbbre szeretnétek venni a figurát. Mivel a frigóban volt fagyasztott maradék kenyér, a legjobb mód rá, hogy újra életre keljen, ha kevés olívaolajon át van pirítva, amit aztán magam elől próbáltam eldugni, kevés sikerrel, mert nem lehet abbahagyni, de azért a leveshez is jutott pár kocka…Repetáért kiált!

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg spenót

fél csokor medvehagyma

1 db zellergumó (krumpli is jó)

1 deci tejszín (kókusztejszínt használtam)

1 fej vöröshagyma

nagy csipet reszelt szerencsendió

só, bors

Tetejére:

10 dkg kecskesajt (más sajt is jó)

pár szelet száraz kenyér felkockázva, olívaolajon megpirítva

A spenótot alaposan átmostam, a vastagabb szárrészt letéptem róla, majd kisebb darabokra tépkedtem.

Egy lábosban kevés kókuszolajon megpároltam a felaprított vöröshagymát, majd rádobtam a spenótot és a vékonyra szelt zellert is, megvártam, míg a spenót összeesik, sóztam, borsoztam, reszeltem hozzá szerecsendiót és felöntöttem annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Megvártam, míg felforr, majd kb. még 5 percet rotyogtak együtt, ezután elzártam a gázt alatta. Ezután adtam csak hozzá a kókusztejszínt és az apróra vágott medvehagymát, amiből egy keveset a tálaláshoz is félretettem. Simára turmixoltam, majd tálaláskor szórtam a tetejére, kevés olívaolajon megpirított kenyérkockát, majd rámorzsoltam a sajtot is és reszeltem még rá szerecsendiót.

Körtés céklás galette

Íme itt a második galette receptem, az első gyümölcsös nyári verzió után, vágytam egy őszire is, inkább sósan, mint édesen. Nos, ez sós, de édes is, a körtének és kicsit a céklának is köszönhetően, úgyhogy igazi ínyencfalat lett.

Az egyik legjobb történés a baromi hideg hűs őszi reggeleken, hogy legalább a sütőnél felmelegszem, ha már nagy duzzogva kikeltem az ágyból és várnám, hogy besüt a nap, mikor felhúzom a redőnyt, de tök sötét van, így visszahúzom és felkapcsolom a villanyt és ettől olyan fura téli hangulatom lesz, amire viszont még nem vagyok felkészülve…. Nem tudom, hol kezdődött ez a mondat, de a lényeg, hogy jobb kedvre derít, mikor a hűtőből csak előhúzom az előző este összeállított galettet és bedugom a sütőbe és mire térülök fordulok, tollászkodok, már el is készült.  Aztán vagy magamévá teszem azonnal lelkesen vagy eldugom magam elől ebédig…

Hát, ez az ebédet most nem érte meg…. Ha 4 személyre készítitek, duplázzátok meg a hozzávalókat.

20160928_071453

Hozzávalók (kb. 15 cm átmérőjű).

A tészta receptje ITT TALÁLHATÓ (cukrot most kihagytam)

+ 1 evőkanál aprított friss rozmaringot szórtam a liszthez

Töltelékhez:

3 közepes cékla

1 kisebb körte

5 dkg kecskesajt (vagy feta)

1 duci gerezd fokhagyma

1 teáskanál citromlé

pár csepp balzsamecet(elhagyható)

1 evőkanál friss aprított rozmaring vagy 1 mokkáskanál szárított

2 teáskanál friss kakukkfű v fél mokkáskanál szárított

só, bors

olívaolaj

A céklákat puhára főztem héjastól, miután kicsit kihűltek, meghámoztam, felkockáztam és a fokhagymával, citromlével, kakukkfűvel, sóval, borssal, pár csepp balzsamecettel simára turmixoltam.

A tésztát fél órát hűtőben pihentettem, majd  a pulton 10 percet, ezután kinyújtottam kb. kör alakúra.

A tetejét megkentem a céklakrémmel, úgy, hogy 2-3 centit üresen hagytam körben a széléről. Ráfektettem a vékonyra szeletelt körtét, majd ráreszeltem a sajtot. A tészta széleit körben felhajtottam, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem. Mikor szép barna lesz a széle, akkor kész.

A céklakrémnek kb. a 3/4 részét használtam fel, a többit meg betettem a hűtőbe, és szendvicskrémnek szuper, pár napig eláll.

Kajszibarackos, paradicsomos mini palacsinták

Sós, édes egy tányéron, el tudnék élni ilyesmin egész évben. És itt most a friss édes barackra és paradicsomra gondolok elsősorban, külön-külön és párban is remekelnek az ételekben, akármilyen furán is hangzik. Szerintem lassan megszokjátok tőlem a hasonló kombinációkat és nem pedig megszöktök tőlem…

DSCF9614Ez egy tökéletes előétel lehetne mondjuk egy nyári vacsora vagy ebéd alkalmával. Nem mintha egy szimpla kényeztető reggelinek nem lenne szuper… Pofonegyszerű, flancosnak tűnik, pedig nem az, a hozzávalók színeitől lesz mutatós. Süthettek kisebb és nagyobb palacsintákat, akár fel is lehet tekerni őket, vagy félbehajtani.

Csicserilisztes palacsintákat sütöttem, mostanság ez a kedvencem, de bármilyen másik liszt is megteszi. Célszerű valamilyen sós, lágy sajtot morzsolni a tetejére, ez még jobban kiemeli az ízeket, illetve rozmaring, ha nincs kéznél, kakukkfű, oregánó, vagy akár bazsalikom is jó lehet, akkor a legjobb, ha friss fűszernövényekkel szórjátok meg.

Hmm, és na jó elárulom, hogy hamarosan jön egy pikáns lekvár recept is, csak, hogy a paradicsom és a sárgabarack bűvöletében maradjunk még egy kicsit.

DSCF9618

Hozzávalók:

sárgabarack

paradicsom

kecskesajt (feta, Anikó sajt is jó)

rozmaring

citromlé

só, bors

Palacsintához (3-4 db kicsi)

5 evőkanál csicseriborsóliszt (lehet más liszt is, pl. zab, hajdina, rizs, tönköly stb.)

víz (kb. fél deci)

1 tojás

csipet szódabikarbóna

kókuszolaj

A palacsinta hozzávalóit összekevertem sűrűbb állagúra a szokásosnál, hogy vaskosabbak legyenek és kisütöttem a szokásos módon, egy kisebb merőkanálnyi mennyiséget tettem a serpenyőbe darabonként, miután felforrósítottam egy kanálnyi kókuszolajat. A csipet szódabikarbónától kicsit megemelkednek és klassz szivacsosabb textúrájuk lett.

A barackot, a paradicsomot felkockáztam, belekevertem a többi hozzávalót is, majd a palacsintára halmoztam, és már ehető is.

Sült cékla sajtmártással

Aki a céklát szereti, az egyrészt rossz ember nem lehet, másrészt ízleni fog neki ez a sütőben sült verzió is. Az ötlet onnan, hogy sokan készítik ezt krumpliból, viszont így kevesebb benne a szénhidrát és a cékla sokkal izgalmasabb is.. Édesburgonya lenne még tökéletes erre a célra, próbáljátok ki azzal is a cékla viszont sokkal olcsóbb, így ez is mellette szól.

DSCF9246

Reszelhettek rá sajtot, aztán ráolvaszthatjátok a sütőben, én most kicsit flancoltam, mert ehhez volt kedvem, és egy édeskésen pikáns narancsos sajtmártás lett a végeredmény. Locsolhatjátok a tetejére is, tök mindegy, nagyon finom. Lehet előétel, de egymagában vacsora, ebéd, ha kevésbé megterhelő ételre vágytok.

DSCF9240

Hozzávalók 2 főre:

2 db hosszúkás cékla

10 dkg kecskesajt (kéksajt is jó helyette)

1 deci főzőtejszín (én mandulatejjel csináltam)

2-3 evőkanál frissen facsart narancslé

pár szál friss kakukkfű vagy 1 mokkáskanál szárított

2-3 gerezd fokhagyma

olívaolaj

só, bors

nagyon pici méz, de ez elhagyható

A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A céklát meghámoztam, és vékonyan bevagdostam keresztben. Úgy egyszerűbb, ha mögé tesztek egy másik vékony vágódeszkát, így tuti nem csúszik tovább a kés a céklában és nem vágjátok ketté. Bár nekem sikerült azért…csak a képen nem látszik….

A fokhagymákat megpucoltam és vékonyan felszeleteltem, majd a cékla vágásaiba tettem 1-1 szeletet. Ezután letéptem két kb. 50-50 cm hosszú alófóliadarabot és egymásra tettem keresztben, majd a céklát a közepére helyeztem. Sóztam, borsoztam. Csináltam egy batyut, felhajtogattam a fólia mind a 4 oldalát, majd mielőtt lezártam volna, meglocsoltam a céklát olívaolajjal, így nem tud már kifolyni belőle. Ezután a tetejét is lazán összetekertem és sütőrácsra tettem, 35-40 percre.

Ezalatt a serpenyőbe tettem a sajtot, elkezdtem lassú tűzön megolvasztani, picit megsóztam, borsoztam, hozzácsorgattam a narancslevet és a mandulatejet, megszórtam a kakukkfűvel, egy pár csepp mézet is kapott, pár percig kavargattam, míg a sajt teljesen megolvadt és szép sűrű mártást kaptam.

A cékláról óvatosan lebontottam a fóliát, de csak a tetejét, hogy ne folyjon ki az olaj, majd visszatettem a rácsra kb. még negyed órára, hogy megpiruljon a teteje is. Át is rakhatjátok sütőlemezre, ha úgy kényelmesebb.

Végül kivettem a sütőből, átraktam egy tányérra, amibe előtte belekanalaztam a sajtmártást. Megszórtam  még friss kakukkfűvel és kész. Ha a sajtmártás kihűlne közben ,akkor picit melegítsétek fel és ismét jó lesz az állaga.

Kecskesajtos pirítós málnával

Július kedvenc reggelije lehet! Nekem legalábbis biztosan, akkor is, ha hosszú még ez a hónap. 3 friss, karakteres hozzávaló és kész az ízvarázslat.

20150701_062103-2Tudom, hogy sokan nem szeretitek a kecsketejet, még a belőle készült sajtot sem, bár azért annak már nincs annyira durván “kecskeíze” szerintem. Jó tudni, hogy a kecsketejre sokkal kevesebben lesznek allergiások, mint a tehénből készült tejre. A kecsketej könnyebben is emészthető és 3-szor annyi D-vitamin van benne, mint a tehénben, ezáltal több kálcium is képes felszívódni a szervezetben.

Állítólag a kecsketej jó hatással van a stresszre és a rák elleni védelemben is szerepet kap a benne lévő Q10 antioxidánsnak köszönhetően. A-, B1-, B2-, C-, D-, E-vitaminokat is tartalmaz, valamint nyomelemek közül, kálium, magnézium, foszfor, cink, jód, króm is találhatóak benne.

A málnáról is csak ódákat lehet zengeni, az egyik legjobb C-vitaminforrás nyáron, tele van antioxidánssal, magas a víztartalma, kalória pedig alig akad benne. Arról nem beszélve, hogy a legegyszerűbben fogyasztható gyümölcs, nem kell a magozással bibelődni  csak megmosni és mehet a tányérra, vagy egyből hamm bekap.

Lehet, hogy mekegni fogok, de biztos, hogy amíg a málna érik, tuti hogy többször kerül még reggel a tányéromra ez az eledel.

20150701_062030-3Hozzávalók:

1 szelet teljes kiőrlésű magos kenyér pici olívaolajon pirítva

kecskesajt (ha nem szeretitek, lehet helyette feta v más krémsajt)

málna

frissen őrölt bors és pár citromfűlevél (elhagyható)

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!