Pálmafa Project

Mézes mustáros csirke

Így lehet izgalmassá tenni egy csirkés ételt! Alapvetően én nem rajongok a sima sült csirkemell rizs kombóért, szerintem unalmas, a csirkemell meg jó eséllyel kiszárad, úgyhogy ha már nekiállok ilyesminek, akkor egyrészt igyekszem a húst szaftosabbra készíteni, és nem csirkemellet, hanem inkább combfilét használni, de legfőképpen a köretre (is) hangsúlyt helyezni.

Tudom, ebben én vagyok a csodabogár, de nekem az a fontosabb, míg A Férfinak a hús, így viszont ő is szívesebben megeszi. Na jó, kap mellé két kanál rizst is, és akkor mindenki jól járt…

Igazság szerint ezt a hús grillezni lett volna klassz kint a szabadban, de azzal még picit várni kell, viszont így is finom lett. A saláta különösen, mert amúgy én nem vagyok zöldbab rajongó, de most a kezembe akadt egy konzerv és azt hittem finom lesz…. Hááát egymagában nem igazán volt élvezhető, de kaját ki nem dobunk, max. találunk neki valami megfelelő köntöst ugyebár. Nos, sikerült, az édes céklával, sós fetával, ropogós mandulával máris kellemes és élvezhető lett! De inkább fagyasztott zöldbabot vegyetek hozzá szerintem, annak tuti nem lesz mellékíze.

Hozzávalók két főre:

fél csirkemell v combfilé

1 evőkanál mustár

1 evőkanál méz

só, bors

kókuszolaj a sütéshez

Körethez:

2 közepes cékla

1 konzerv zöldbab v fagyasztott is lehet

fél lilahagyma

5 dkg mandula

5 dkg fetasajt

1 teáskanál almaecet

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

A csirkemellet 4 szeletre vágtam, kicsit kiklopfoltam mindkét oldalát, de nem túl vékonyra, majd bekentem a mézes mustáros keverékkel, és 1 órát állni hagytam a hűtőben. Ezt nem muszáj, lehet azonnal is sütni, de jót tesz neki, jobb lesz az íze, ha átjárja rendesen a pác.

Ezalatt megcsináltam a salátát, a céklát puhára főztem héjastól, majd meghámoztam, felkockáztam tálba tettem. Hozzáadtam a lecsöpögtetett zöldbabot, az apróra vágott hagymát, majd fűszereztem, rászórtam a száraz serpenyőben pár perc alatt megpirított mandulát, amit előtte mozsárban kicsit összetörtem, végül meglocsoltam az ecettel és olívával, majd rámorzsoltam a fetát. Ezt is állni hagytam, míg a hús sült. Sütés előtt sóztam, borsoztam a hússzeleteket, majd kevés kókuszolajon mindkét oldalát, kb. 5-5 perc alatt megsütöttem.

Spenótos palacsinta paradicsomos fetás töltelékkel

A hét kedvenc étele! Legalábbis én erre szavaztam, mert annyira ízlett. Pedig csak hűtőkiürítést végeztem, így a lekvárt kivéve nagyjából belekerült minden.

DSCF7963Olyan igazi mediterrán ízvilágú kaja, friss, nagyon édes paradicsomból, ami lehet már a fületeken jön, ki annyi receptben használom, dehát mindjárt vége a szezonnak. Most finom és most olcsó, télen majd krokodilkönnyeket hullajtok utána, mert csak a sápadt arcú példányok lesznek kaphatóak.

Volt még maradék fagyasztott spenótom, és szerintem ez szuper alternatíva letolni azoknak is a torkán ezt a zöldséget, akik utálják amúgy. Nem domináns a spenótíz, a szósz és a feta pedig ápol és eltakar. Ezúttal nem gluténmentes lett, hanem rozslisztes, ami teljesen jó hozzá, de használhattok zablisztet, hajdinát, tönkölyt stb. Sajt lehet mozzarella és egyéb kedvenc típus, akkor nyugodtan dugjátok még be az egész tortát a sütőbe, hogy ráolvadjon.

Az eredeti recept lasagna palacsintának nevezi és most már értem miért, tényleg olyan jellege van, akár húsos bolognai szósszal is lehetne tölteni, vagy tekerni, összesütni. Készíthettek nagy palacsintákat dupla ennyi rétegben és bátran toljátok a vendégek elé, imádni fogják! Én biztos, hogy sokszor fogom még készíteni…

DSCF7964

Hozzávalók 4 db palacsintához:

3 evőkanál rozsliszt

1,5 deci spenótpüré

1 gerezd fokhagyma

1 deci víz vagy tej

só, bors

kókuszzsír a sütéshez

1 fél mokkáskanál sütőpor

Töltelék:

10 dkg fetasajt

olívabogyó

Paradicsomszósz recept ITT.

A fagyasztott majd kiengedett spenótleveleket egy botmixerrel leturmixoltam. Ebben volt annyi nedvesség, hogy ne kelljen plusz vizet önteni hozzá, ha friss spenótból készítitek, akkor pár kanál vízzel vagy akár tejjel pürésítsétek.

A lisztet simára kevertem a sütőporral, tojással, sóval, borssal, vízzel, végül a spenótpürét is belekevertem és reszeltem bele egy gerezd fokhagymát. Serpenyőben kókuszzsírt hevítettem és kisütöttem a palacsintákat, kb. 10-15 cm átmérőjüket lettek.

A paradicsomszószt elkészítettem a fenti recept szerint, ezúttal csak bazsalikommal fűszereztem és mivel volt otthon, egy plusz nagy evőkanál ajvárt is kevertem hozzá, de ezt nyugodtan hagyjátok ki. Botmixerrel krémesre turmixoltam az egészet.

A palacsintákat megkentem a szósszal, majd rámorzsoltam a sajtot, tettem rá olívabogyót, és rétegeztem őket.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!