Pálmafa Project

Édesburgonyakrém

Lassan már besárgulok a sütőtöktől és az édesburgonyától, de nem bánom. Most inkább az utóbbi zöldség arat nálam a konyhában, ismét érkezett egy szállítmány és elkészítettem az egyik kedvenc, ha nem a legfőbb kedvenc kencémet.

dscf0162Eredetileg ez egy sárgarépás recept, talán még a Dolce Vita blogon találta egy kedves barátném és küldte át nekem anno, aztán elkészítettem és rákattantam, és akárki kóstolta szintén rajongó lett. Aztán jött a sütőtök mániám és abból is megcsináltam, most pedig az édesburi került sorra. Nem tennék különbséget, hogy melyik a legjobb, mindegyiket próbáljátok ki ebben a sorrendben és amelyik zöldség éppen kéznél van.

Mennyei a legjobb szó rá, leggyakrabban pirítóssal eszem reggelire, de palacsintába is kentem már, tésztára, kölesre, sőt a hajamra is a turmixolásnál….

dscf0165

Hozzávalók:

1 db nagy méretű édesburgonya

1 duci gerezd fokhagyma

csipet chili

fél mokkáskanál fahéj

fél mokkáskanál római kömény

1 mokkáskanál almaecet v fehérborecet

3-4 evőkanál natúr joghurt v tejföl

pár csepp citromlé

1-2 ek szezámmag (elhagyható)

Az édesburgonyát megsikáltam, félbevágtam és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütöttem.

Kikanalaztam a húsát, hozzáreszeltem a fokhagymát, fűszereztem, meglocsoltam pici almaecettel, pár csepp citromlével, hozzáadtam a joghurtot és leturmixoltam.

Végül rászórtam a szezámmagot. Ezt érdemes előtte egy száraz serpenyőben megpirítani 1 perc alatt.

Hűtőben napokig eláll.

 

Egyszerű zöldségleves sok fűszerrel

Egy jó leves szinte mindenre gyógyír, nem igaz? Megfázás, macskajaj stb….Sokan a húslevesre esküsznek, persze jöhet az is néha, pulykanyakból például Anyukám konyhájából, azt überelni úgysem tudja senki, viszont hétköznapokon maradok a ződségeimnél.

20161105_12363622Így született ez a leves is, 4 zöldséget választottam, gombát, édesburgonyát, brokkolit és répát és jó sok fűszert és a hideg miatt egy csipet chilit is. Összefőz, megesz ennyi. Le is fagyasztható, most vettem ki az utolsó adagot a frigóból, és alaplének is szuper krémlevesekhez.

Lehet variálni sokféle módon, bármilyen zöldségből, de ez tényleg egy jó kombó lett, mert ritkán vannak egy tányérban egy időben ezek a hozzávalók szerintem, érdemes kipróbálni! A mennyiségeket itt nem kell nagyon komolyan venni, kb. egyforma adagokat érdemes talán mindegyik zöldségből hozzáadni.

20161105_1235382

Hozzávalók 4 főre:

1 db édesburgonya

2 db sárgarépa

3 fej sampion gomba

fél fej brokkoli

fél vöröshagyma

1 duci gerezd fokhagyma

friss v szárított rozmaring, kakukkfű, tárkony

csipet chilipor v friss chili (el is hagyható)

pár csepp citromlé

só, bors

kókuszolaj

A hagymákat kevés kókuszolajon megfutattam, hozzáadtam az apró kockákra vágott répát és az ennél kicsit nagyobb kockákra vágott édesburgonyát. Azért nem egyformára szeltem, mert a répa nehezebben puhul, így viszont kb. egyszerre fognak. Felöntöttem kb. 1 liter vízzel, fűszereztem, összefőztem, mikor félig megpuhult a répa és az édesburi, akkor szórtam bele a felaprított gombát és a rózsáira szedett brokkolit. Öntöttem még hozzá kevés vizet, lehet ismét picit fűszerezni és még kb. 10 perc és elkészült a leves. Pár csepp citromlevet adtam hozzá tálalás előtt, ez kicsit felfrissíti az ízeket. Tetejére lehet még friss fűszereket, petrezselymet szórni kedv és ízlés szerint.

Sonkás édesburgonyás penne

Édesburgonyás kísérletezésem újabb szösszenete.  Leegyszerűsítve ez is krumplis tészta, de semmi köze az eredetihez. Ami egyébként gyerekkoromban az én kedvenc ételem volt, minimum két tányérral burkoltam be belőle és ez általában meg is látszott….

dscf0146Kalóriaszegénynek azért ezt sem nevezném, már csak a tészta miatt sem, de finomnak és szaftosnak mindenképp. A kelkáposzta valószínű kiveri a biztosítékot, de elhagyható belőle, én azért adtam hozzá, hogy egyrészt legyen benne egy kis ropogósabb textúra, másrészt volt otthon maradék káposzta, ami frissen már nem volt az igazi.

Azért is jó amúgy az édeskrumpli, mert az igazi burgonyával ellentétben sokkal hamarabb megpuhul, pár perc és kész, így ez az étel sem vett igénybe 20 percnél többet szerintem össz-vissz. Maradék sonka, szalonna jó alapnak, jót tesz neki a füstös íz, de mégsem a hús dominál benne, ez nálam nem is volt cél, de mivel hozzájutottam spanyol Serrano sonkához, amit még sosem kóstoltam, így ebbe is került.

dscf0149Hozzávalók 4 főre:

1 zacskó penne tészta

15 dkg füstölt sonka

40 dkg édesburgonya

2-3 db kelkáposztalevél (elhagyható)

1 kis fej vöröshagyma

4 deci paradicsomlé

1 teáskanál szárított oregáno

só, bors

kókuszolaj

A tésztát lobogó, forró sós vízben kifőztem.

A sonkát felcsíkoztam, kevés kókuszolajon megpirítottam egy serpenyőben a hagymával együtt. Hozzáadtam az apróra vágott édeskrumplit, fűszereztem, majd felöntöttem a paradicsomlével és lefedve hagytam rotyogni kb. negyed órát, míg az édesburgonya átpuhult. Ha nagyon besűrűsödne a szaft akkor pici vizet lehet aláönteni, ha túl híg lenne, vegyétek le róla a fedőt. A kelkáposztacsíkokat a legvégén szórtam csak bele, aztán el is zártam a gázt, átkevertem és tálalható.

Chilis édesburgonya krémleves sült birsalmával

Határozottan napsütésre vóna igényem, ezért főzök ilyen ételeket, ez különösen izgalmas lett a birsalmától. Az volt a cél, hogy a birset egy tonna cukor nélkül tegyem ehetővé és finommá, úgyhogy berepült a sütőbe és nagyon klassz lett a végeredmény.

dscf0118Ahogy megsül, pláne, hogy vékonyan olívaolaj is körbelengi, előjön belőle egy kicsit édeskésebb aroma, persze nem nagyon , de az édes batáta mellé pont így volt jó.

Az a nagyszerű hírem van, hogy fellelhető magyar édesburgonya is, akár rendelni is lehet a bolti ár kb. feléért ezt a nagyon egészséges béta-karotin bombát. Úgyhogy az egész iroda bespájzolt és kaptunk pikk-pakk 8 kg-ot, mérleg előbányász, kolléganő kiadagol, majd mikor az orrom alá nyomott kb. 3 darabot, majdnem reklamációba kezdtem, hogy de én biza 2 kg-ot kértem, majd rájöttem, hogy az alkar hosszúság példányok bizony simán kitesznek annyit….

Hűvös helyen sokáig eláll az édeskrumpli, érdemes betárazni belőle, sok benne a fehérje, gazdag ásványi anyagokban, kalóriatartalma viszonylag alacsony. Sokan a sütőtökhöz hasonlítják, viszont annak a kalóriatartalma azért magasabb, szóval a fogyókúrázók inkább az édesburgonyát illesszék be az étrendjükbe többször. Egyébként ízre szerintem a tök a karakteresebb, és aki mondjuk azt pont emiatt nem kedveli, akkor próbálkozhat ezzel a szépséges zöldséggel. Engem viszont az a veszély nem fenyeget, hogy a sütőtöktől távol kéne magam tartani, úgyhogy ezt a levest simán bevállalnám abból is…

dscf0119

Hozzávalók 4 főre:

fél kg édesburgonya (hámozva)

2 db birsalma

fél mokkáskanál őrölt chili v friss

1 deci (kókusz)tejszín

1 fej vöröshagyma

2 duci gerezd fokhagyma

negyed citrom leve

1 liter zöldségalaplé

só, bors

1-2 kanál kókuszolaj v olívaolaj

Tetejére : dió vagy más pirított mag

A birsalmát félbevágtam, kivágtam a magházát, kockákra szeltem és egy pici olívaolajjal meglocsolva 180 fokos sütőben megsütöttem. Ha kellemesen puha és picit barnulni kezd akkor jó.

A vöröshagymát felkockáztam, egy kevés olajon üvegesre pároltam, majd ment hozzá a fokhagyma, az édesburgonyát kis kockákra vágtam és szintén hozzáadtam, kicsit átkevertem, fűszereztem. Zöldségalaplé híján és leveskocka helyett én megszórtam egy kanál vegamix zöldségkeverékkel és felöntöttem egy liter vízzel, összeforraltam, kb. 10 perc alatt meg is puhult az édeskrumpli.

Botmixerrel pürésítettem az egészet, itt a tejszínt is hozzá lehet adni és még egyet forralni rajta, de én csak a tálalásnál öntöttem bele egy kicsi kókusztejet. Illetve a turmixolás után facsartam bele a citromlevet is.

További édesburgonyás recepteket ITT TALÁLTOK!

Fóliában sült hal

Mivel tér haza az ember gasztroblogger lánya egy olasz nyaralás után? Természetesen pestoval, olívaolajjal, mozzarellával feltankolva. És naná, hogy a faház hűtőjében maradt tonnányi paradicsomot is beletuszkolja még a bőröndbe…. Aztán hazatérve elgondolkodik az üres hűtő láttán, hogy mit is egyen, így előkerül a mélyhűtőből a hal és na jó, elsétál a boltba, bár maga sem tudja mit is akar venni, így véletlenül édesburgonya kerül a kosárba.

20160830_183115~3Nem, mintha súlyfelesleggel tértem volna haza, de azért csurrant cseppent egy kis grissini itt, egy kis olívaolajba tunkolt foccacia ott, ezek ugyebár mind lisztes finomságok és szinte lehetetlen csak úgy közömbösen elmenni mellettük, pláne, ha az étteremben az étel megérkezése előtt az orrunk alá tolják. Majd a végén kiderül, hogy nem is ingyen, mert nagyon frankón ki is számlázzák, ha tetszik, ha nem…

Szóval ez egy szuper finom, színes, ízes eledel lett, koszos edény is megúszható vele, akár a fóliából is falatozható, csak úgy villával, hiszen minden omlós és puha. Pestot sokszor készítek házilag, itt mazsolázhattok a receptek közül. Gyakorlatilag bármilyen, szó szerint zöldségből készíthettek, némi mag, fokhagyma és olívaolaj kombinációjával pikk-pakk kész. Tésztára, pirítósra, salátákba, vagy sült húsokhoz, illetve halhoz tökéletes kiegészítő. Ha nem kaptok édesburgonyát, akkor akár répa is jó lehet, viszont azt elő kell főzni szerintem fél puhára, mert sokkal lassabban puhul meg, mint az édeskrumpli. Aztán én tuti, hogy az ősszel sütőtökkel is elkészíteném, ha pedig a halat nem szeretitek, lehet csirkemell, de annak szintén több idő kell, akkor érdemesebb az édesburgonyát vastagabb szeletekre szelni. Akármelyik verziót is választjátok, nem fogjátok megbánni, a fólia aljában megmaradt szaftot pedig véletlenül se dobjátok ki, mert mennyei…akár tunkolni is…

20160830_183537~2

Hozzávalók személyenként:

1 szelet tőkehalfilé (bármilyen hal jó)

1 közepes méretű édesburgonya

1 db paradicsom

1 púpos evőkanál pesto

só, bors

Két rétegben leterítettem egy alufóliadarabot, ráfektettem a vékonyra szelt, meghámozott édesburgonyát. Nagyon picit megsóztam, megborsoztam és tényleg csak pár csepp olívaolajat is löttyintettem a tetejére. Majd rátettem a halfilét, amit sózni sem muszáj, hiszen a rákent pesto elég sós. Szóval bekentem a pestóval, majd rászeltem a paradicsomot. Az is pici sót és borsot kapott, majd lazán bebugyoláltam az egészet a fóliába, nem túl szorosan, de azért ne jöjjön szét a remekmű és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem kb. fél órára.

Cseresznyés avokádós édesburgonyás saláta

Ez megint egy biztosíték kicsapkodós kombináció, illetve annak tűnik, amíg meg nem kóstoljátok! Végre eljött az én időm, mikor egyre több gyümölcs érik be és bombázhatlak benneteket az ilyen receptekkel.

DSCF9555Tök egyszerű a képlet, az édesburgonya sülve kerül a salátába, a többi gyümölcs nyersen és tökéletes vacsora lesz a végeredmény. De azt is elárulom nektek, hogy én például egyik nap ebédre ettem ezt és kölest főztem hozzá, így azért eltelített délutánra, energiám is volt belőle pont amennyi kellett. A cseresznye igazi vitaminbomba, többek között sok A, B1, B2, B6, C-vitamin van benne, illetve jelentős a kálium, és vastartalma valamint kimutatták, hogy már napi negyed kiló elfogyasztása csökkenti a vér húgysav szintjét, ezáltal pedig az ízületi panaszok is jó eséllyel mérsékelhetőek, megelőzhetőek.

Ha nem kaptok édeskrumplit, sárgarépa is tökéletes, ugyanúgy megsüthetitek, nem lesz nagy különbség ízben, és persze lényegesen olcsóbb is az a verzió, pláne, ha nagy adagot szeretnétek készíteni belőle. Felőlem mehet grillhúsokhoz is köretnek, illetve ha nagyon apróra vágjátok az összes hozzávalót, akkor egy salsát kaptok tulajdonképpen, amit akár pirítósra is halmozhattok, mindenhogyan finom!

DSCF9559

Hozzávalók adagonként:

fél avokádó

pár szem cseresznye

1 kisebb édesburgonya (sárgarépa is jó helyette)

fél chilipaprika

1 szál újhagyma

pár csepp citromlé

olívaolaj

só, bors

Az édesburgonyát kis kockákra vágtam, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam, pici kókuszolajban megforgatva és kb. 20 perc alatt megpuhult és kicsit megpirult. Kivettem, kihűtöttem.

A cseresznyét kimagoztam, a chilit szintén és nagyon apróra szeltem a hagymával együtt, az avokádót hosszában csíkokra vágtam, lehúztam a héját és felkockáztam azt is. Mindent egy tálba tettem, meglocsoltam pici olívaolajjal, citromlével, pici só, pici bors és kész. Friss salátára, ill. bébi spenótlevelekre halmoztam és lehet falatozni.

Kardamomos epres édesburgonyás süti

Egy fűszer, ami rabul ejtett. Ő a kardamom. Miért nem használtam én eddig? Ezen sürgősen változtatni fogok.

20160521_073350~2~2

A kardamom szó annyit jelent, a szív fűszere. Állítólag serkenti  a szívizomok működését, és jót tesz az emésztésnek, a friss magok elrágcsálása pedig üde leheletet biztosít. Talán sokan kósoltátok már, elsősorban süteményeket ízesítenek vele, jól megfér a fahéj, és a szegfűszeg mellett, de a rizsnek is kitűnő aromát ad, és az indiai konyha a currykbe is használja, sőt tejes fekete teába is. Tuti kipróbálom.

Lehet kapni kis magok formájában, illetve őrölve, én utóbbit vettem most, még  hozzá zöld kardamomot. Az egész recept úgy indult amúgy, hogy volt még édesburgonyám és sütit akartam belőle sütni eperrel, így bukkantam erre a receptre, amit aztán gyakorlatilag szinte teljesen átvariáltam, rizsliszttel varázsoltam gluténmentessé, kevesebb cukor került bele, zéró olaj, és csak kardamommal fűszereztem, de ti szórhattok bele fahéjat, gyömbért is.

Mikor először beleharaptam, felhúztam a szemöldököm, és nem csak azért, mert nagyon finom, hanem, mert olyan, mintha narancsos lenne, pedig azt biza nem is látott ez a sütike, de a kardamom az édesburgonyával valahogy ezt a hatást érte el. Amúgy lehet, jó édes répával is működne, sőt biztos, hogy azzal is finom, meg hát sütőtökkel, de azzal még várjunk egy kicsit.

Végignéztem a kóstolóbrigád többi tagjának is az orcáját mikor beleharaptak, az első delikvens hümmögve tolt le 4 szeletet a másodiknál is jó fogyást produkált a süti és szintén elhangzott a kérdés, ebben narancs van? Nincs, de baromi jó!

20160521_073247~2~2

Hozzávalók 2,5 decis bögrével mérve:

1 1/2 bögre édesburgonyapüré (2 db közepes példány)

kb. 20 dkg eper apró darabokra vágva

1 3/4 csésze rizsliszt

1 bögre nyírfacukor

2 db tojás

2 teáskanál szódabikarbóna

3 evőkanál víz

1/4 csésze tej (rizstejet használtam)

1 mokkáskanál őrölt kardamom

csipet Himalája só

Az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam és puhára főztem.

Ezalatt egy edényben összekevertem a lisztet, szódabikarbónát, sót, kardamomot, egy másikban pedig a tojásokat a cukorral, vízzel, rizstejjel. Az őzgerincformát kivajaztam, kiliszteztem, a sütőt előmelegítettem 180 fokra.

Az édesburgonyát leszűrtem, majd egy krumplinyomóval összetörtem és a tojásos masszába kevertem, beleszórtam az epret is, majd az egészet a liszthez öntöttem, összekevertem és a formába töltöttem.

Kb. 25-30 perc alatt megsült, kihűtve szépen kijön a formából és szeletelhető.

Forrás:http://www.averiecooks.com/2013/04/cinnamon-and-spice-sweet-potato-bread.html

Sült édesburgonya epres paradicsomos mártogatóssal

Izgalmas recept következik, ami a sült krumpli függők kedvence is lehet, feltéve, ha nyitottak vagytok a pikáns ízekre.

DSCF9525

Édesburgonyából akkor érdemes ilyesmit készíteni, ha fele annyiba kerül, mint általában, mert sajnos drága… Gyorsan rá is vetettem magam néhány példányra egy hiper szuperben, mert nagyon szeretem és már kattogott az agyam, hogy mi lesz hozzá. Mivel édeskés az íze, így valami jó pikáns szószra vágytam, és rögtön az eper és a paradicsom jelent meg lelki szemeim előtt, hiszen levest és bruschettát is készítettem már velük. Senki nem gondolná, pedig mennyei, ki kell próbálni tényleg.

Természetesen ha csak paradicsommal készítitek el ezt a szószókát, akkor tulajdonképpen igazi házi “kecsöpöt” kaptok egyből, és azzal is jobban jártok, mint a boltival… Az édeskrumpli nagyon jó ásványi anyag és vitaminforrás, illetve antioxidánsainak köszönhetően rákmegelőző hatása is ismert, különösen jót tesz az gyomornak, emésztésnek.

DSCF9526

Hozzávalók:

édesburgonya

2 db paradicsom

kis marék eper

1 gerezd fokhagyma

1 pici chilipaprika

1 mokkáskanál nádcukor

só, bors

kókuszolaj v olívaolaj

Az édesburgonyát meghámoztam, hasábokra vágtam és kevés kókuszolajjal meglocsolva 200 fokos sütőbe toltam sütőpapírra fektetve őket. A kókuszolaj vagy kókuszzsír ugyebár elég kemény, hogyha ezt használom a tepsiben sütéshez akkor előtte felolvasztok pár kanállal belőle, így egyszerűbb egyenletesen befedni vele a burgonyaszeleteket.

Míg a krumpli sült, a fokhagymát felaprítottam, szintén pici olajon megpároltam, kevergetve, hogy oda ne égjen, aztán ment hozzá a felkockázott paradicsom és a kimagozott felaprított chili, só, bors és kb. 1 deci víz. Lefedve összefőztem az egészet, ha nagyon elfőtte a levét, akkor pici vízzel pótoltam, akkor jó, ha minden teljesen átpuhult, szétfőtt. Az epret megmostam, nagyobb darabokra vágtam és hozzádobtam a paradicsomhoz,  majd simára turmixoltam egy botmixerrel. Lehet melegen is a krumplihoz falatozni, de előre is elkészíthető és hidegen is isteni!

DSCF9527

 

 

Édesburgonyás mangós panzanella

Puccos kajának tűnik, pedig nem az, tulajdonképpen az olasz panzanellának vagyis kenyérsalátának egy trópusi változata. Egyrészt, mert az eredeti paradicsomos verziónak inkább nyáron állok majd neki, mikor édes paradicsomokhoz is hozzájutni, másrészt vágytam valami laktató egytálételre, ami nem húsos, egyszerű, de mégis különleges.

20160214_123118

Mangót nagyon ritkán eszek és veszek, mivel itthon nem kapni igazán zamatosat és általában beton keményen csücsülnek a boltok polcain és legutóbb is csalódás volt mikor megvettem egyet, hiába töltött még napokat pulton, fűrész kellett volna hozzá…

Amiért most mégis bizalmat szavaztam egy példánynak, mivel meglepő módon nagyon puha volt és óccó is, ami szintén ritka ugyebár. És mert meguntam az almát és a narancsot kicsit így tél végére.

A receptet a mangócsatni ihlette, ami egy hagymás mangós fűszeres sűrű darabos egyveleg húsok mellé vagy pirítósra. Ugyanez édesburgonyából is elkészíthető, ami jó páros a mangóval, így nekem ebédre tett jó szolgálatot ez a két hozzávaló. Az édesburgonyáról már írtam, a mangót pedig a gyümölcsök királyának is nevezik az ázsiai országokban, Indiából ered, sok benne az E-vitamin, kálcium, vas, béta karotin és jó hatással van szívre, egyébként pedig a barackra hasonlít az íze.

Kisütött a tányéron a nap!

20160214_123209

Hozzávalók adagonként:

1 kisebb méretű édesburgonya

fél mangó

1 evőkanál aprított lilahagyma

citromlé

pár szem dió

1 kis szelet rozskenyér

csipet őrölt chili

Az édesburgonyát héjastól puhára főztem, leszűrtem, majd meghámoztam. A mangót hosszában a mag mentén ketté vágtam, bekockáztam, majd kifordítottam a héjából és kiszedtem belőle a mangódarabokat. Az édesburgonyát szintén felkockáztam, a lilahagymát felaprítottam, megszórtam a chilivel, csipet sóval, csorgattam rá citromlevet, pici olívaolajat, a tetejére pedig pirított kenyérkockákat szórtam és pár szem diót, kevés petrezselymet.

Banános édesburgonya krémleves

A megoldás a szürke januári időjárás ellen, ha elvonultok melegebb éghajlatra vagy szép “napbesüt” sárga színekkel veszitek magatok körül, például ilyen ételeket esztek.

DSCF9205Banán, édesburgonya mennyei páros, de kellett egy kis nyugtató zöld szín is mellé, erre pedig mi más lenne a legalkalmasabb télen,  mint a C-vitaminbomba kivi.

Ez egy nagyon kényelmes és finom leves, és elég laktató ahhoz, hogy miután ebédre bevágtam egy hatalmas tányérral, estig ne éhezzek meg. Semmi glutén, semmi laktóz, de ha dúsítani szeretnétek még a levest, (bár szerintem ez tök felesleges), akkor tejszín, vagy kókusztej klassz lehet hozzá.

Ha nem kaptok édesburgonyát, sütőtök is jó ám helyette!

DSCF9208

Hozzávalók 2 főre:

1 db édesburgonya (kb. 50 dkg)

1 nagy banán v két kisebb

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

fél hüvelykujjnyi reszelt gyömbér

1 evőkanál citromlé

1 fél mokkáskanál kurkuma

kókuszolaj

Tetejére: 1 db kivi, pár szem kesudió

Az édesburgonyát négy darabba elvágtam, sütőpapírra tettem és 200 fokon puhára sütöttem, kb. fél óra alatt. Ezután kikanalaztam a húsát, a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért felaprítottam, kevés kókuszolajon egy edényben megfuttattam őket, majd hozzáadtam az édeskrumplit, fűszereztem és felengedtem annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje a zöldségeket. Felforraltam, hagytam 10 percig rotyogni, hogy az ízek összeérjenek, majd simára turmixoltam az egészet, a banánnal együtt.

Tálaláskor megszórtam a kividarabokkal, és a kesuval, amit előtte pár perc alatt egy száraz serpenyőben illatosra pirítottam.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!