Pálmafa Project

Meggyes céklás krémleves

Ha akarom felmelegít, ha akarom hűsít ez a leves. Próbáltam így is, úgy is, hidegen és melegen is ízlett.

DSCF7431

Tavaly nyáron jöttem rá, hogy a föld ízű cékla istenien passzol az édes piros gyümölcsökhöz, így szerettem bele a szedres céklakrémbe.

Amíg nem érik a szeder, addig is egy leveshez támadt kedvem, és a cékla-meggy kombót is mégkóstolni. Régóta szemeztem Yotam Ottolenghi receptjével, ahol kaporral fűszerezi emberünk a két bordó színű hozzávaló találkozását. Én kapor helyett másra gondoltam, így a majoránna után nyúltam, úgyis olyan keveset használom ezt a fűszert, de kakukkfűvel  is el tudnám képzelni ezt az ételt. Ő cseresznyével készítette, én most meggyel, hogy a cékla karcosabb ízét az még inkább lágyítsa.

Nagyon kedvemre való leveske született, egy bödönnel pusztítottam el ebédre konkrétan. Még krémesebbé tehetitek tejszínnel, tejföllel, növényi tejekkel én szimplán natúr joghurtot kanalaztam a tetejére.

DSCF7434

Hozzávalók 3 adaghoz:

3 kisebb fej cékla

2 marék meggy magozva (cseresznye is jó)

1 fej vöröshagyma

1 közepes répa

1 teáskanál majoránna

3 db babérlevél

negyed citrom leve

só, bors

1 evőkanál kókuszzsír

Tetejére: sűrű natúr joghurt v tejföl v tejszín

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágtam és a kókuszzsíron üvegesre pároltam. A céklákat és a répát lereszeltem és a hagymához adtam a babérlevéllel együtt. Sóztam, borsoztam, megszórtam majoránnával és pár percig hagytam együtt párolódni őket, majd felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepi és lefedve teljesen puhára főztem a zöldségeket. Ezután turmixgépbe öntöttem a levest a meggy felével, és simára turmixoltam, majd meglocsoltam a citromlével. Tálaláskor pedig beleszórtam a maradék meggyet és joghurtot kanalaztam rá.

Céklás rizs feta sajttal

Szaftos rizs, vagy “álrizottó”, ha úgy tetszik. Az biztos, hogy egymagában is megállja a helyét ez az étel, de húsok vagy hal mellé köretnek is remek lehet.

20150513_211223~2Tudom, hogy sokan nem szeretitek a barna rizst és a céklát. Én mindegyiket csípem és most összehoztam nekik egy randit, majd a kóstolás után rájöttem, hogy ez tán egy jó alkalom, hogy mások is megbarátkozzanak ezzel a két hozzávalóval.

Ugyanis szerintem a barna rizs vadabb íze így eltűnik, a cékla erős föld aromája pedig enyhébb lesz a fokhagymának, citromlének köszönhetően. A szinte mindenki által kedvelt sós, krémes feta pedig ugyancsak lágyít rajta. A feta mellé pedig bazsalikom és/vagy oregánó kívánkozik, mivel utóbbi burjánzik a kertben, így abból szórtam bele, de használjátok ami éppen otthon van, akár szárítottat is nyugodtan.

Mindenképp próbáljátok ki, ha egy különleges körettel szeretnétek meglepni a vendégeiteket!

20150513_211250~2Hozzávalók 2 főre:

3 deci barna rizs

5-6 db kisebb méretű cékla v két nagyobb

10 dkg feta sajt

2 gerezd fokhagyma

1-2 teáskanál frss citromlé

1 evőkanál friss aprított oregánó v 1 mokkáskanál szárított

só, bors

olívaolaj

A rizst átmostam és dupla mennyiségű enyhén sós vízben feltettem főni. A céklákat szintén megsikáltam és annyi vízben, amennyi bőven ellepte őket puhára főztem kb. fél óra alatt. Ezután kicsit hagytam hűlni, majd meghámoztam őket, felkockáztam és egy mély edénybe tettem őket, a reszelt fokhagymával, oregánóval, sóval, borssal, citromlével, olívaolajjal együtt. Botmixerrel pürésítettem, majd a rizshez kevertem a krémet és már tálaltam is melegében, feta sajttal és friss oregánóval a tetején.

Rokfort sajtos epres céklás saláta

Az eper ezúttal nem édességbe került, hanem salátába. Ugyanis bármilyen hihetetlen, ez a gyümölcs isteni balzsamecettel és frissen őrölt borssal, akár egymagában is.

DSCF7138Én sem hittem el anno, hogy ez a biztosíték csapkodós kombináció tényleg finom, aztán megkóstoltam.

Készítettem már spenóttal egy tésztasalátát, nekem úgy is nagyon ízlett. Bármilyen zöldsaláta jó hozzá, most sima fejest használtam illetve édes, friss cékla került még mellé, de nem az dominál benne, hanem a tetejére szórt rokfort sajttól lesz különleges. Ha nagyon nem tudtok megbirkózni a büdös sajtokkal, akkor helyette tegyetek rá fetát, ami szintén sós, de kevésbé karakteres ízű.

Szerintem egy könnyű vacsorának tökéletesen megfelel, de pikáns köret lehet grillhúsokhoz is.

DSCF7141Hozzávalók adagonként:

1 kis marék eper

1 adag zöld saláta

1 kis fej cékla reszelve

1 teáskanál balzsamecet

1 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors

A zöld salátát egy tányérra tettem, rászórtam a reszelt céklát, a darabolt epret. Rámorzsoltam a sajtot, végül megborsoztam, és meglocsoltam az olívaolajjal és a balzsamecettel.

 

Vitamin utánpótlás a gyökerekből

Tél végén egyre nehezebb olyan friss zöldségeket összeválogatni a piacon aminek tényleg van íze is. A paprika és a paradicsom részemről szinte teljesen felejtős ilyenkor, semmi aromája nincs és nem szívesen eszem, vagy csak ételbe főzve.

Úgyhogy azonkívül, hogy várom az idei friss zöldségeket és gondolatban sürgetem a medvehagymát, hogy nőjön, de izibe, maradnak a karakteresebb gyökérzöldségek a tányéromon.

DSCF5941A fekete retek, a csicsóka, a cékla és a répa, bár utóbbi most nem játszik, de akár mehet bele az is. Az előbbi 3 viszont szintén tökéletes salátákba, köretnek, és még talán némi vitamin is szorult beléjük, ami az influenza szezon közepén nem árt.

Elég ha lereszelitek őket, a hűtőben pár napot kibír és akár minden nap lehet máshogy ízesíteni. Ez most egy kefires verzió lett, friss kaporral fűszerezve, de csak úgy natúr olívaolajjal, citromlével, esetleg pici mézzel is nagyon finomak. A szendvicseket is feldobják, pláne ha sajt is társul mellé, vagy dió. Ááá, nagyon jó és imádom a színeit is!

DSCF5950Hozzávalók 2 főre:

1 db fekete retek

1 db kisebb méretű cékla

2 db kisebb méretű csicsóka

1 kis doboz kefir

friss kapor

só, bors

Tetejére: főtt tojás 1-2 db

A retket, a céklát a csicsókát lereszeltem, egy tálba tettem, ráöntöttem a kefirt, a felaprított kaporral megszórtam, fűszereztem sóval és borssal majd összekevertem. A tetejére pedig egy főtt tojás került negyedekre vágva.

Gránátalmás lencsesaláta, hogy bőségben teljen az Újév!

Ettől az ételtől újjászülettek a szilveszteri ereszd el a hajam után. Benne van minden ami egy lestrapált szervezetet képes feltámasztani poraiból. A lencse táplál és laktat, a cékla földes íze ezúttal kevésbé érzékelhető, hiszen főtt formájában került bele, a friss narancstól és gránátalmától pedig kipattan a szemetek és a vitaminpótlás is kipipálva.

DSCF5516A lencseszemek ugyebár a bőséget jelképezik itthon, a törököknél viszont ezt a posztot a gránátalma tölti be. A kettő találkozása együtt elsőre szokatlannak tűnhet, de szerintem ez a legjobb lencsesaláta, amit eddig ettem. Bár a saláta erős kifejezés rá, hiszen egymagában egy nagyobb tál elpusztítása után nem lesztek már éhesek, de ha a sült malac mellé kerül a tányér szélére, úgyis nagyon szerethető.

Finom és egészséges falatokban gazdag boldog új évet kívánok Nektek!

DSCF5511

Hozzávalók 6 főre:

25 dkg lencse

1 db gránátalma

2 közepes fej cékla

2 db narancs v 4 db mandarin

1 fej lilahagyma

4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál almaecet

negyed citrom leve

só, bors

3 db babérlevél

1 mokkáskanál őrölt római kömény

1 mokkáskanál őrölt fahéj

szezámmag a tetejére (elhagyható)

A lencsét sós vízben a babérlevelek társaságában puhára főztem. A céklákat héjastól szintén puhára főztem.

Ezalatt félbe vágtam a gránátalmát, egy mély tálba nyomtam a magjait, majd kifordítottam a héjából és kézzel kiszedtem ami bent ragadt. A narancsokat felkockáztam, a lilahagymát szintén felaprítottam. Összekevertem a római köményt, a fahéjat, a chilit, az almaecetet, a citromlevet és az olajat egy tálban.

A céklák héját lehúztam, és felkockáztam őket. Mikor a lencse megpuhult leszűrtem, mély tálba öntöttem, hozzáadtam narancsot, a gránátalmát, a céklát, és meglocsoltam az öntettel, jól átforgattam a tetejét pedig megszórtam szezámmaggal.

Egyszerű téli főzelék céklával és csicsókával

Színes, ízekkel teli főzelék szürke hétköznapokra! Télen sem kell lemondani a friss zöldségből készült ételekről és a burgonyán túl is van élet. A csicsókához még mindig bátortalanul nyúl hozzá a legtöbb ember, pedig sokféle finomság készíthető belőle. Persze én még mindig azt mondom, hogy nyersen a legjobb, de a főzelékben is szuperül megállja a helyét.

A cékla, az meg cékla. Édesen, sósan, levesbe, főzelékbe, sütve, főzve, hisz tudjátok, áradozok én arról is a végtelenségig, szinte nincs hét nélküle.

DSCF5300Sokszor hallom a cékla ellen kifogásként, hogy mert a cékla földízű..hát könyörgöm onnan származik, milyen legyen szerencsétlen. És amúgy sem értek vele egyet, mert a cékla édes. Édesen földízű. A csicsókának meg diós beütése van. De hiszen minden a fűszerezésen múlik, azzal lehet kihozni a legjobbat belőlük. Jelen esetben a kakukkfű és a torma könyvelhet el magának sikerélményt, hogy ezt véghez vitték, mert mindkettő passzol “földízű” zöldségeinkhez, különösen a torma zseniális a céklával együtt. Tényleg csak egy pici kell belőle, én sem vágyom az érzésre, hogy evés közben kifolyik a szemem tőle, másról nem is beszélve…

Szóval főzeléket enni jó, a feltétet rátok bízom, nekem most nem hiányzott mellőle, de a hétvégi maradék sült hús vagy fasírt például  tökéletes.

DSCF5305Hozzávalók 2 adaghoz:

2 közepes méretű cékla

4 nagyobb darab csicsóka

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál frissen reszelt torma

1 deci natúr joghurt v kefir, tejföl

1 púpos evőkanál rozsliszt

só, bors

1 evőkanál friss kakukkfű

olaj

A céklát meghámoztam és felkockáztam kb. centis darabokra, a csicsókát egy tiszta konyhai dörzsivel alaposan megsikáltam meleg víz alatt, majd ezt is feldaraboltam, ezután még egyszer átmostam, hogy véletlenül se maradjon földes.

A hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, hozzádobtam a céklát és a csicsókát, felengedtem annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sóztam, borsoztam, megszórtam kakukkfűvel és lefedve hagytam, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Mikor ez megtörtént, a joghurtban elkevertem a rozsliszet, hozzákanalaztam kevés forró levet a zöldségekről, simára kevertem és ezután öntöttem bele a főzelékbe. Elkevertem, megvártam, míg ismét forrni kezd és besűrűsödik, majd elzártam a gázt alatta.

Ekkor kevertem hozzá a frissen reszelt tormát, és tálalás előtt még megszórtam friss kakukkfűvel is.

Főzz lekvárt ajándékba! -Csokoládés céklalekvár

Mese a cékla és a csokoládé barátságáról. Ugyanis a vitaminbomba és az édes bűnbeesés nem zárják ki egymást. Abszolút említhetőek egy lapon. A cékla édes. A csoki is. A cékla egy zöldség. Miért a csoki nem? Hiszen (jó esetben) kakaóbabból készül, ami pedig a kakaófán terem. Ződség ha mondom.

DSCF5286Lekvárt főzni nem egy bonyolult dolog, bár én sem gondoltam, hogy sűrűen nekiállok ilyesminek. Pedig elárulom, hogy ezt egy átlagos hétköznap, meló után hazaesve cirka 1 óra alatt hoztam össze, anélkül, hogy vért izzadtam volna. Hacsak azért nem, mert komoly erőfeszítést igényelt, hogy miközben keverem kavarom turmixolom, ne nyalakodjak bele. De megálltam, és hátba is veregettem magam, aztán persze elmentettem magamnak is egy üveggel…

Akkor is megszerethetitek ezt a lekvárt, ha amúgy a szátok közelébe sem emelnétek a céklát, viszont annak is ízleni fog, aki valamilyen csoda folytán nem ápolna szoros kapcsolatot az étcsokoládéval!

DSCF5297Étcsokipárti lettem, már csak azért is, mert azt kevesen szeretik, így több marad nekem. Nem eszem sűrűen, van, hogy hetekig semmi, de ha a birtokomban van egy jó minőségű példány, akkor kincsként bánok vele és 1-1 kocka naponta semmilyen kárt nem okoz. Ha bűnbe estek a csokival, nyugodtan vígasztaljátok magatokat azzal, hogy kis(!!!) mennyiségben csemegézve jót tesz a szívműködésnek, vérnyomásnak, flavonoidokat is tartalmaz, fokozza az agyműködést, hangulatjavító hatását meg említenem sem kell ugyebár… Szóval szépen levezethető, hogy a jó minőségű magas kakaótartalmú csokika igenis beilleszthető az egészségtudatos táplálkozásba!

DSCF5299És most nem arra buzdítanálak benneteket, hogy ha nem szeretitek a zöldségeket, vagy gyümölcsöket, akkor bőszen tunkoljátok őket csokoldéfolyamba, hogy könnyebben csússzon, de igenis jár néha. Úgyhogy ajándékozzatok üvegbe zárt nyalánkságokat, mert sokkal nagyobb élmény saját kezűleg készíteni azt, közben feldíszíteni a lakást, karácsonyi hangulatba kerülni, mint “ndkturmixgépért” lekönyökölni egymást a boltokban…És ilyesminek szerintem mindenki jobban is fog örülni. Aztán persze ne felejtsétek el magatokat is kényeztetni reggel vele!

Ha már ajándék és üvegben, készítsetek forró csoki port vagy narancslekvárt is!

DSCF5295Az eredeti receptre itt leltem rá, de én intenzívebb gyümölcsös ízre vágytam, így alma, narancsdarabok és reszelt gyömbér is került  a lekvárba teljes ízharmóniában. A cukor mennyiségét pedig a felére csökkentettem, így is bőven édes.

Tényleg klassz, reggelire pirítósra kenve, de akár süteménybe krémként is megállja a helyét.

Hozzávalók 5 kis üveghez:

1 kg cékla

1 db alma

1 db narancs

fél citrom leve

10 dkg 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé

1 evőkanál reszelt gyömbér(lehet dupla ennyi, ha csípősebben szeretitek)

5 dkg nádcukor vagy nyírfacukor

A céklát egészben, héjastól feltettem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Az üvegeket és a tetejüket forrásban lévő vízbe tettem pár percre egy nagy lábosban. Az almát és a gyömbért lereszeltem a csokit darabokra tördeltem, a narancsot felkockáztam. A céklát egy villával ellenőriztem, mikor könnyen bele lehet szúrni akkor elkészült. Leöntöttem róla a vízet,  hideg víz alatt kicsit lehűtöttem, majd egy krumplihámozóval meghámoztam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A gyümölcsökkel és a cukorral együtt egy lábosba tettem és negyed óráig együtt rotyogtak. Közben beleszórtam a csokit is, megvártam míg szépen beleolvad, ezután lehúztam a gázról és a botmixerrel összepürésítettem. Nem folyós, jó sűrű lekvár lesz.

Az üvegeket kibányásztam a lábosból, ügyelve arra, hogy ne tapogassam össze a szájukat és a tetők belsejét. A meleg lekvárt belekanalaztam, rácsavartam a tetőt és pár percre fejre állítottam őket. Ezután száraz dunsztba mentek aludni egy napra, vagyis egy jó nagy pokrócba bugyoláltam őket.

Felbontás után hűtőben tárolandók.

Így szeresd meg a céklát! - 10 legjobb céklás recept

Lilulni fogtok! Céklaleves, céklás turmix, céklakrém, céklasaláta, sült cékla, rakott cékla, céklás cékla télen nyáron, ősszel tavasszal cékla cékla cékla. Sőt sütöttem már céklás tortát is, de akkor még nem írtam blogot, és amúgy sem voltam odáig meg vissza tőle, de igyekszem még ebben a szezonban egy lila édességgel is előállni, hogy teljes legyen a sor.

Nos, továbbra sem azért szeretem  a céklát, mert egy bizonyos focicsapat elkötelezett rajongója lennék… Hanem azért, mert mikor rájöttem, hogy a hagyományos céklasalátán túl is van élet akkor rákattantam. Egyébként az oly népszerű köményes, ecetes salátát is nagyon szeretem, de akkor ki tudok borulni, mikor ezt valaki zacskós formában emeli le a polcról a boltban Ne, ne, ne! Ha nincs türelmetek, kedvetek otthon megfőzni, stb, akkor reszeljétek salátába nyersen. Szuperzöldség kategória oszlopos tagja, áradoztam én már sokat róla, minden fontos vitamin benne találtatik, magas az antioxidáns tartalma és sokkal olcsóbb ő is, mint egy vitamintabletta… Elhallgattam…

Ezek az én kedvenc receptjeim, nyomjatok egy klikket a képekre:

Az elsőt ugorjuk is, az étellel nem játsszunk,na jó néha… Nem mondhatom el kitől származik a kép, mert a fejemet veszik. Mindenesetre fontos, hogy frissen elfogyasszuk el a céklát illetve hűtőben majdnem egy hétig is kibírja, szobahőmérsékelten viszont megöregszik, ahogy az a képen is látható:

1947904_743202862384254_1681099915_n1. Nos, vége a tréfának, tényleg étel jön. A cékla és az alma tökéletest párost alkot ebben a levesben, aminek a pikantériáját a torma adja. Nem csak húsvétkor ideális előétel!

DSCF3031

Almás tormás céklaleves

2. A sült balzsamecetes céklasaláta, kitől mástól származna ha nem Jamie barátunktól. Imádják a vendégek. A salátát. De emiatt Jamie-t is többnyire.

DSCF0534

Jamie sült céklasalátája

 3. Ki kér egy frissítőt? Megadja a kezdő löketet a naphoz, de bármikor tökéletes szomjoltó az ananászos céklaturmix.

DSCF3326

Ananászos-kókuszos céklaturmix

4.  Íme egy remek rakott, tejszínes zöldségköret, keleties fűszerezéssel, bármilyen hús mellé, de egymagában is megállja a helyét. Isteni, a vendégek szerint is! Az egyik kedvencem céklafronton.

DSCF2233

Tejszínes zelleres cékla gratin

5. Uhh, na ez a krém lett az abszolút befutó nálam idén. Hogy hova kenjétek? Kenyérre reggel, palacsintába délben, amúgy meg bármikor, bárhova, a falra is. Annyira szép a színe.

DSCF4707

Szedres céklakrém

6. Ez az a saláta, amit én télen elég sokat eszem, mert céklánk remek gyümölcsökkel kombinálva, almával, naranccsal, magokkal megfejelve. Amúgy meg 5 perc alatt kész.

DSCF2686

Tökmagolajos céklás narancsos vitaminsaláta

7. Ha nem kedvelnétek a fenti tormás céklalevest, akkor próbálkozattok ezzel, tejszínes krémleves, pici köménnyel ízesítve. A 3. recept lesz a kép alatti linken.

DSCF0565

Köményes céklaleves

8. Őt is nagyon szokták szeretni, chilis joghurtos céklasaláta mindenkorra. A 2. recept lesz a link alatt.

DSCF0532

Chilis joghurtos céklasaláta

9. Ismét egy itóka, a grapefruit keserűségét jól kompenzálja a cékla édessége, főleg ha ezt egy csepp méz is fokozza még. 4. recept a link alatt.

DSCF0543

Grapefruitos céklaturmix

10. Télen sokszor reszelek csicsókát is a cékla mellé, ezúttal kevés mustáros, joghurtos öntet került rá és köretként szolgált a tökmaglisztbe forgatott rántott cukkini mellé.

DSCF2849

Tökmaglisztes rántott cukkini csicsókás céklasalátával

Céklára fel és meséljétek el melyik ízlett a legjobban! 🙂

 

 

 

 

Pikáns szedres céklakrém

Ha választanom kellene egy kedvenc ízt a héten, az ételek közül amit ettem, akkor ez lenne az abszolút befutó. De ha kedvenc színt kellene választanom, akkor ez a bíbor lenne az. Mennyei. Ennyi.

DSCF4707Nem tudom, honnan jött a villanás, hogy a szedret és a céklát összepárosítsam, biztos a hold hatása…, de mindegy is, hálás vagyok érte, és a jövő héten biztos megcsinálom megint. Ha szalonképes lenne a szó, akkor leírnám, hogy pontosan mennyire jó ez a kence szerintem, de inkább próbáljátok ki és megértitek.

A legfinomabb reggeli lett belőle, kifilire kenve vaj helyett, már már lekvárszerű, hiszen édeskés, de morzsoltam bele maradék fetasajtot is, ami ugyan sós, de ezáltal még jobban kiemeli az ízeket. Bár az is biztos, hogy a feta nélkül is érdemes kipróbálni. Az meg még biztosabb, hogy ebből palacsinta töltelék is lesz hamarosan, mondjuk a hajdinalisztes verzióhoz pont passzolna azt gondolom. Szeder helyett málna vagy áfonya is társulhat a cékla mellé, mindegyik hozzávalóval hatalmas szívességet teszünk a szervezetünknek, az ízlelőbimbóinkról nem is beszélve.

Ha valaki nem szereti a céklát, talán van rá némi esély, hogy így sikerülhet!?

DSCF4702Hozzávalók:

2 fej cékla lereszelve

10 dkg szeder

1 kis fej lilahagyma

5 dkg fetasajt

só, bors

olívaolaj

1 mokkáskanál balzsamecet

pár csepp méz

Tetejére magmix, de ez nem muszáj.

A lilahagymát megpároltam kevés olajon, majd hozzáadtam a reszelt céklát, sóztam, borsoztam és fedő alatt azt is puhára pároltam. A szedret egy mély edénybe tettem, hozzáadtam a párolt céklát, kevés mézet, balzsamecetet és belemorzsoltam a fetasajtot is, majd az egészet botmixerrel simára turmixoltam.

Ananász-eper-cékla turmix

Ezt nem állt szándékomban megosztani, és nem azért, mert titkos recept, hanem mert csak úgy spontán valami vitaminbomba itókára vágytam munka után, edzés előtt. Először a sokak által ismert cékla-alma-répa verzióra gondoltam, mert minden hozzávaló ott figyelt a hűtőben, de útközben rámkacsintott egy ananász is, így a terv megváltozott. Aztán ha már ananász akkor zöld citrom is legyen benne, és ha már zöld citrom akkor kókuszreszelék se maradjon ki….Ez lehet veri a biztosítékot kifélé most sokaknál, de higgyétek el annyira finom lett, két pohárral ittam, és azóta is élek, futásban sem kellett világrekordot döntenem, úgyhogy bátran próbáljátok ki.

Azoknak is ajánlom akik a céklát amúgy nem szeretik, ugyanis nem igazán érezni az ízét a sok gyümölcs és kókusz mellett, viszont a friss cékla rostjai és vitaminjai azért még benne vannak. Jó sűrű turmix lesz belőle, persze lehet gyümölcscentrifugával is készíteni, nekem egyrészt az nincsen, másrészt nem szerettem volna ha a rostok kárba vesztek volna.

DSCF3326

Hozzávalók 2 pohárhoz:

1 közepes fej cékla reszelve

fél ananász felkockázva

1 nagy marék eper

1-2 evőkanál kókuszreszelék

1 fél citrom leve

pici méz ízlés szerint

Az elkészítéséhez csak egy turmix gép szükségeltetik, tegyünk bele mindent és öntsünk hozzá vizet, amennyi nem teljesen lepi el, aztán persze később még lehet higítani ha szükséges és turmixoljuk össze az egészet. Jót tesz neki ha kicsit be van hűtve.

DSCF3319

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!