Pálmafa Project

Epres kókuszos tiramisu

Az előző babapiskóta recept után, jár egy tiramisu is, nem igaz?

Eltértem most (is) a klasszikus recepttől, mert nem akartam nyers tojást enni. Mivel van már ilyen a blogon, és amúgy is dübörög az eperszezon, ezért kiszíneztem ezzel a szép gyümölccsel a desszertet, sőt még egy leheletnyi kókuszt is kapott.

A krémet nem csináltam olyan hígra, mint máskor, így szépen szeletelhető lett, de még véletlenül sem száraz. Nyugodtan keverhetitek hígabbra több joghurttal vagy turmixolhattok epret is a krémbe, vagy eperlekvárral is édesíthetitek akár, ízlés dóga, elrontani szerintem nem lehet. Igazi könnyű májusi nyalánkság bármelyik babapiskóta recept segítségével készítitek is el!

Hozzávalók 4-5 fő részére:

fél kg eper

18 db babapiskóta (receptek hozzá ITT)

50 dkg mascarpone

2 kis doboz natúr joghurt

3 evőkanál kókuszreszelék

2 deci presszo kávé

1 evőkanál mandulalikőr (v rum)

3-4 evőkanál nyírfacukor v méz ízlés szerint

Megfőztem a kávét, én gázon csináltam nescaféból, mert beleöntöttem a mandulalikőrt is közben, hogy elpárologjon az alkohol tartalma. Cukrot nem tettem bele.

A mascarponét kikevertem a kókuszreszelékkel, nyírfacukorral, joghurttal.

Fogtam egy kisebb hosszúkás jénait, a babapiskótákat egy pillanatra belemártottam a kávéba, majd leraktam egymás mellé 6 db-ot, rákentem a krém 1/3-át, eperszeletekkel beborítottam, raktam az tál oldalára is belül egy sor epret, egymásmellé állítva a szeleteket, majd ismét egy réteg piskóta-krém-eper következett és még egyszer ugyanez, így lett 3 sorra elegendő. Egy éjszakát a hűtőben töltött, de legalább pár óra kell neki a hűvösön.

 

 

Kókuszos babapiskóta

Hétvégén epres tiramisut gyártottam, ehhez készült ez a babapiskótaszerű izé. Na jó, nem szólom le rögtön az elején, hiszen nincs is miért, megállta a helyét aztán a desszertben, ígérem azt is megosztom veletek a hét folyamán, de előbb jöjjön ez a hagyományostól eltérő babapiskóta.

Szegény csúnya, lássuk be, dilemmában is voltam kb. 1 percig, hogy osszam-e vagy sem. Dehát finom, úgyhogy osztom, és a bolti babapiskótákkal ellentétben van számos jó tulajdonsága, hiszen nincs benne liszt, meg tartósítószer és miegymás, viszont kókuszos, citromos és vaníliás is egyszerre.

Sütöttem már klasszikus babapiskótát, ha arra vágytok a recept alján megtaláljátok a linket, az szép is lett, viszont ezzel is bátran próbálkozhattok, egyszerű az elkészítése, de nyilván a kókuszliszt máshogy viselkedik, mint a gluténtartalmú lisztek. Nincs ezzel  semmi baj, ugyanis tiramisuhoz vagy más hasonló desszerthez tökéletesek, sőt kávé mellé is elnyammoghatóak vidáman. A kókuszlisztes sütik általában morzsálódnak, viszont én tettem bele útifű maghéjat, ami összefogja az egészet, így masszív, de mégis puha piskóta lett a végeredmény.

És ha majd meglátjátok, hogy mutattak a tiramisuban a piskóták, akkor tuti ki is próbáljátok őket!

Hozzávalók: 18-20 db-hoz:

13 dkg kókuszliszt (vagy porrá őrölt kókuszreszelék)

4 db tojás

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál citromlé

vaníliarúd kikapart magjai (elhagyható)

1 evőkanál útifű maghéj

4 evőkanál nyírfacukor

csipet só

A kókuszreszeléket ledaráltam, a tojások sárgáját kikevertem a cukorral, citromhéjjal, a vaníliával és csipet sóval és az útifű maghéjjal. A fehérjét kemény habbá vertem, majd a sárgájába forgattam a kókuszt és a habot. Óvatosan elkevertem, majd habzsákba töltöttem és sütőpapírral lefedett tepsire, 8-as alakban kinyomtam a zsákból az adagokat, majd még egyszer húztam hosszában is egy csíkot a 8-ason át.  180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsültek, figyelni kell a tetejére mert könnyen megéghet.

Klasszikus babapiskóta receptet ITT TALÁLTOK!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!