Pálmafa Project

Cseresznyés meggykrémleves főzés nélkül

Savanykás, édes, picit sós, isteni kombináció, ha egy egészséges nyári levesre vágytok. A magozást leszámítva, 5 perc alatt kész.Végre eljött az igazi gyümölcs szezon és korlátlan mennyiségben gyárthatok leveseket belőlük, egész pontosan nyers leveseket, hiszen már évek óta nem főzöm őket. Minek? Pont a lényegüket veszítik el, ha szét vannak főzve és teletolva tejszínnel és néha liszttel is sajnos.

Ráadásul így elronthatatlanok, ha túl savanyú édesítem, ha túl édes, csavarok bele még citromot, ha túl híg, adok hozzá még gyümölcsöt, ha túl sűrű, akkor meg vizet, vagy szimplán gyümölcsmártás lesz belőle.

Nagyon pici kókusztejszínt vagy néha joghurtot szoktam még hozzáadni, de legtöbbször azt sem,  mert így lesz mennyi az íze, a színükről meg nem is beszélve. Csak a fantáziátok szab határt, bármilyen gyümölcsből elkészíthetitek, itt is lehetett volna még játszani, ha vegyesen turmixolom a meggyet a cseresznyével, vagy az arányokon változtatok, de én most egy savanyú alapot szerettem volna, ami pár szem édes cserivel van megkoronázva, a tetején meg egy pici sós íz, ami most kesu, de akár feta is lehetne.

Próbáljátok ki és sosem főzitek többet a gyümölcslevest!Hozzávalók 4 főre:

1 kg meggy

30-40 dkg cseresznye

fél lime leve

2-3 evőkanál eritrit v méz ízlés szerint

2 evőkanál kókusztejszín (helyette joghurt v tejszín is jó)

Tetejére: 10 dkg sós kesudió

A meggyet és a cseresznyét kimagoztam. A meggyet a turmixgép táljába tettem, hozzáadtam a lime levét, az eritritet, kókusztejszínt és felöntöttem annyi vízzel, hogy kb. két ujjnyival ellepje, majd krémesre turmixoltam.

Tálba öntöttem, beleszórtam a cseresznyét, majd behűtöttem. Tálalásnál kevés kesuval megszórtam.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!