Az egyik legjobb dolog ami az almával történhet, ha összejönnek a céklával, mert így még azok is szívesebben megeszik, akik amúgy nem rajonganak a cékla földes ízéért.
Folytatódik az almás ételek sora a héten, és ez a kaja nekem nagyon bejött, pláne, hogy a csirkemellet paprikás kukoricalisztben sütöttem meg. Ezt ha jól emlékszem még Jamie-től lestem el réges rég, a kukoricaliszt egyrészt gluténmentes, másrészt ebben a bundában szép ropogós külsőt kap a csirke, nem kell hozzá se tojás, se zsemlemorzsa és 10 perc alatt kész.
Nem nagyon tudom ezt tovább ragozni, friss ropogós saláta, tele vitaminnal, nem túl kalóriadús, a húsimádóknak sem nagyon lehet oka panaszra, de hal is szuper lehet mellé, például lazac, vagy akár egy szelet grillezett sajt. Én ismét a gyógynövényes fűszersómmal ízesítettem, tisztára rákattantam most, és akkor még a virágosat ki sem próbáltam, de ami késik…. Ha csak sót és borsot tesztek hozzá az is tökéletes, de a kakukkfű szerintem ismét játszhat, az tényleg mindenhez passzol.
Itt a hétvége próbáljátok ki!
Hozzávalók 2 főre:
fél csirkemellfilé 4 kisebb szeletre vágva
Panírhoz: kukoricaliszt és 1-2 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
Salátához:
2 db alma
2 kisebb fej cékla
1 db lilahagyma
két kis doboz natúr joghurt v tejföl, kefír
1 púpos teáskanál mustár
só, bors
pár csepp citromlé
ízlés szerint fűszerek (kakukkfű, oregánó, bazsalikom)
A salátához lereszeltem az almát (héjastól) és a nyers céklát, felaprítottam a hagymát, mindent egy tálba tettem, fűszereztem, hozzákanalaztam a mustár, joghurtot, facsartam pici citromlevet és összekevertem, állni hagytam kicsit.
A csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoltam, nem kell nagyon vékonynak lennie, sóztam, borsoztam mindkét oldalát, majd beleforgattam a panírba. Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítottam és 5-5 perc alatt a csirke mindkét oldalát aranybarnára sütöttem. Akkor jó, ha belül szép fehér a hús és még véletlenül sem rózsaszín…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: