Ha Titeket is betemetett az őszibarack, ringló és a szilva, akkor jól fog jönni ez az egyszerű recept. Elronthatatlan, kezdő konyhatündéreknek is ajánlott!
Érik a barack szerencsére még mindig, de gyorsan képes is elveszíteni hamvas mivoltát a szilvával együtt. Van az a mennyiség amikor már nem kell több kompót és lekvár sem belőle, ezt eszi az egész család, na jó egy része, éjjel nappal, éppen csak arcpakolás nem készül belőle…
Pedig lehet még variálni és szuper barackos, szilvás desszerteket rittyenteni izzadságcseppek nélkül. Ez speciel reggelire készült, mert már a zabkását is untam. Ez is zabos ugyan, nem is kicsit, hiszen zabliszt és zabpehely vegyesen került bele. Nagyon gyorsan elkészült, nem melós, két tál szükségeltetik csak hozzá, kever, kavar, szeletel, megsüt és langyosan megesz. A tökéletes hmmm érzés akkor érhető el, ha jár mellé hűs joghurt, vagy ha bűnösebb élvezetekre vágytok, és desszertnek kínáljátok, akkor fagylalt.
4 közepes méretű barack
4 nagyobb méretű szilva (vagy ringló)
fahéj
citromlé
1-2 evőkanál zabkorpa
Tésztához:
1,5 bögre zabliszt (2,5 decis bögre) (másfajta liszt is jó)
fél bögre aprószemű zabpehely
1/3 bögre nyírfacukor
fél bögre olvasztott kókuszzsír v vaj
1/3 bögre(növényi) tej
1 db tojás
1-1 mokkáskanál szódabikarbóna és sütőpor
Tálaláshoz: natúr joghurt, vagy vaníliafagyi
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A barackot és a szilvát felkockáztam tetszőleges méretűre és egy hőálló edénybe tettem, majd megszórtam fahéjjal, a zabkorpával és rácsorgattam a citromlevet. Ha nem elég édes a gyümölcs, akkor pár kanál nádcukor, méz vagy nyírfacukor is mehet rá. Összekevertem az egészet.
A tészta hozzávalóit szintén összekevertem és a gyümölcsök tetejére kanalaztam egy evőkanállal. Tejből liszttől függően lehet, hogy picivel többre is szükségetek lehet. Közepesen lágy, kicsit ragacsos, de nem folyós massza lesz.
Betoltam a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt megsült. Akkor jó, ha szép aranybarna a teteje.
Kommentek