Pálmafa Project

Túrós spenótos spagetti ajvárral

Felturbózott túrós tésztát hoztam Nektek hét kezdésnek, mert fél órán belül (lemértem, 20 perc volt mindennel együtt) összedobható.

DSCF7578Ez nem egy előre tervezett recept volt, amit majd megfőzök. Ebéd kellett másnapra, és ezeket találtam a hűtőben. A spenótlevelek fagyasztottak voltak, amik már kiengedve várták a sorukat, de a friss természetesen még jobb hozzá. Nem kell sok belőle, nem ez az íz dominál benne, csak úgy szerényen megbújik a háttérben.

Kaptam házi ajvárt, imádom, boltban is lehet kapni, de készíthettek otthon is, hasonló paprikakrém receptet én is osztottam meg tavaly.

Mivel az ajvárhoz jól passzol egy kis füstös íz, így a maradék szalonna pont kapóra jött, a túró pedig egyszerűen belekívánkozott és adott az ízeknek némi lágyságot. Jó kis ebéd lett belőle, próbáljátok ki!

DSCF7574Hozzávalók 2 főre:

fél zacskó spagetti

25 dkg túró

10 dkg húsos szalonna

2 marék friss spenótlevél

4-5 evőkanál ajvár

só, bors

olívaolaj

A spagettit megfőztem, lobogó sós vízben.

Ezalatt a szalonnát felkockáztam és egy száraz serpenyőben zsírjára pirítottam, félretettem. A szalonnából kisült zsírra rádobtam a spenótleveleket és pár perc alatt megfonnyasztottam, megborsoztam, csak picit sóztam, mert a szalonna és ajvár is sós.

Mikor a tészta elkészült leszűrtem, pici olívaolajat öntöttem rá, tányérra szedtem, rámorzsoltam a túrót, rászórtam a szalonnát, rátettem a spenótot és kanalaztam rá ajvárt.

DSCF7573

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!