Pálmafa Project

Plejskavica sörös mézes kukoricával

Az ajvárhoz legjobban passzoló étel mi lehetne más, mint egy szintén Balkánról származó húspogácsa, a plejskavica, a csevap testvére tulajdonképpen.A különbség talán annyi, hogy az utóbbi kisebb kolbász alakúra formázzák, míg előbbit nagyobb, kilapított formában teszik a grillre. Mindegyiket általában legalább kétféle darált húsból készítik, de van, ahol bárányt is tesznek bele, a marha és a sertés mellé.

Ahogy a múltkor megosztott ajvár receptnél már említettem, sajnos nem volt lehetőségem most grillezni, így a gázon készült a hús és a kukorica is, de az biztos, hogy szabad tűzön lesz a legfinomabb, de természetesen a konyhában is érdemes nekiállni. Egy pofa sör mellé, – már aki szereti, – és lehet élvezni a nyaralást, vagy legalábbis ezt a hangulatot, amit az étel ad!Hozzávalók:

50 dkg sertés darálthús

50 dkg marha darálthús

1 fej vöröshagyma

fél mokkáskanál szódabikarbóna

só, bors

kókuszolaj

Kukorica köret:

4 cső kukorica

1 deci sör

1-2 evőkanál méz

kókuszolaj – vaj

Ajvár receptet itt találjátok!

Elkészítése: 

A húsokat egy tálba tettem, hozzászórtam a felaprított vöröshagymát, a szódabikarbónát, sót és borsot, majd kézzel alaposan összedolgoztam és pár órára hűtőbe tettem. Még jobb, ha egy éjszakát áll.

A kukoricát puhára főztem előző nap, így most csak belemártottam és állni hagytam kicsit a sörös mézes pácban.

Egy serpenyőben kókuszolajat forrósítottam, majd a húsos masszából kb. tenyérnyi adagokat formáztam és mindkét oldalukat 8-10 perc alatt megsütöttem, papírtörlőre szedtem. A kukoricát közben félbevágtam és egy másik serpenyőben 1-1 evőkanál kókuszolaj, vaj keverékén minden oldalukon aranybarnára sütöttem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!