Gyors étel, sok íz, minden a sütőben sül egyszerre, egészséges, alakbarát, meló szinte nincs is vele, ideális vacsora és másnapra is finom lesz ebédre. Meggyőztelek benneteket, hogy kipróbáljátok?
Azért azzal eldicsekszem, hogy az első próbálkozásom olyan jól sikerült, hogy elfelejtettem beállítani az a sütő időzítőjét, ezzel együtt a csirkéről is megfeledkeztem, ami gyakorlatilag összesült a papírral, szép feketére… Mutatós és kívánatos volt, gyorsan meg is lendítettem a kuka irányába.
De most kivédtem ezt a problémát és kihasználom a spárga szezont is, szerintem sütve a legfinomabb. Bármilyen zöldséget tehettek mellé, répát, cukkinit, padlizsánt, nekem most kevés édesburgonya volt itthon, az meg pikk-pakk megsült a csirkével egyszerre. Rohanós hétköznapok ideális étele!
Hozzávalók 3 főre:
3 fél csirkemellfilé
1 csomag spárga
3 kisebb édesburgonya
friss kakukkfű
fél citrom leve
só, bors
olívaolaj
A csirkemelleket egy nagy darab sütőpapírra fektettem, sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével őket, tettem rá 1-1 szál kakukkfű ágat, vékonyan olívaolajjal is meglocsoltam, majd ráhajtottam a papír másik felét és lezártam a széleit, majd sütőlemezre fektettem.
Egy másik tepsire, vagy ugyanarra is lehet, ha ráfér, rátettem a felkarikázott, meghámozott édesburgonyát és a spárgát, aminek a fás végeit előtte letörtem. Ez is kapott egy pici olívaolajat és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam őket 20 percre. 15 perc után a zöldségekre rá kell nézni, nehogy túl piruljanak, akár ki is lehet őket venni, ha puhák.