Pálmafa Project

Citromos, omlós csirke spárgával és édesburgonyával

Gyors étel, sok íz, minden a sütőben sül egyszerre, egészséges, alakbarát, meló szinte nincs is vele, ideális vacsora és másnapra is finom lesz ebédre. Meggyőztelek benneteket, hogy kipróbáljátok?Minden a sütőben sült, viszont a csirke porhanyósságának a titka, hogy be lett bugyolálva sütőpapírba, ezért is nem pirult meg a teteje. A kolléganőm ódákat zengett erről a csirkéről, ezért muszáj volt kipróbálnom, pláne, hogy nagyon időtakarékos. A csirkemellnek meg van az a rossz tulajdonsága, hogy száraz lesz, mint a cipőtalp, csak úgy simán megsütve, viszont így tényleg szuper puha és omlós.

Azért azzal eldicsekszem, hogy az első próbálkozásom olyan jól sikerült, hogy elfelejtettem beállítani az a sütő időzítőjét, ezzel együtt a csirkéről is megfeledkeztem, ami gyakorlatilag összesült a papírral, szép feketére… Mutatós és kívánatos volt, gyorsan meg is lendítettem a kuka irányába.

De most kivédtem ezt a problémát és kihasználom a spárga szezont is, szerintem sütve a legfinomabb. Bármilyen zöldséget tehettek mellé, répát, cukkinit, padlizsánt, nekem most kevés édesburgonya volt itthon, az meg pikk-pakk megsült a csirkével egyszerre. Rohanós hétköznapok ideális étele!

Hozzávalók 3 főre:

3 fél csirkemellfilé

1 csomag spárga

3 kisebb édesburgonya

friss kakukkfű

fél citrom leve

só, bors

olívaolaj

A csirkemelleket egy nagy darab sütőpapírra fektettem, sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével őket, tettem rá 1-1 szál kakukkfű ágat, vékonyan olívaolajjal is meglocsoltam, majd ráhajtottam a papír másik felét és lezártam a széleit, majd sütőlemezre fektettem.

Egy másik tepsire, vagy ugyanarra is lehet, ha ráfér, rátettem a felkarikázott, meghámozott édesburgonyát és a spárgát, aminek a fás végeit előtte letörtem. Ez is kapott egy pici olívaolajat és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam őket 20 percre. 15 perc után a zöldségekre rá kell nézni, nehogy túl piruljanak, akár ki is lehet őket venni, ha puhák.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!