Az egyik legjobb dolog ami a pestóval történhet, hogy találkozik a lazaccal. Vagy fordítva? Mindegy is, a múltkor közzétett koriander pesto receptnél megígértem, hogy hozom a vele készült lazacos étel hozzávalóit is. Íme!Semmi trükk nincs a dologban, ugyanúgy készítettem a lazacot, mint eddig csak éppen a végén került rá egy vékonyabb, na jó, vastagabb pesto réteg is. A köret is egyszerű párolt rizs és ropogós zöld saláta, semmi szükség ezt túlbonyolítani.
Nem nagyon tudok mit írni erről az ételről. Egyszerű. Egyszerűen finom. Fejedelmi. Lazac rajongóknak kötelező. Számomra ilyen egy tökéletes étel, amikor azt érzem miközben eszem, hogy nem tudnám megunni és kicsattanóan egészséges minden falat.
Más halból is elkészíthetitek természetesen, ha pedig húsimádók vagytok, akkor a csirkéhez passzol leginkább a pesto.
Hozzávalók 2 főre:
2 szelet lazac
2 evőkanál koriander pesto (Pesto recept: itt találjátok!)
só, bors
1 szelet citrom
1-1 evőkanál vaj + kókuszolaj a sütéshez
Köret:
1 kis bögre rizs
só, bors
petrezselyem
Zöld saláta:
római saláta
lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet
só, bors, petrzselyem
Elkészítése:
A rizst dupla mennyiségű vízben megfőztem, sóztam, borsoztam, majd egy kisebb csokor aprított petrezselymet kevertem hozzá.
A római salátát alaposan megmostam, majd kis darabokra tépkedtem, hozzáadtam a kockára vágott lilahagymát, fűszereztem, majd meglocsoltam az olívaolajjal és az almaecettel.
A lazacot sóztam, borsoztam, majd felhevítettem a zsiradékot a serpenyőben. Bőrével lefelé ráhelyeztem a halat, majd kb. 3 perc után megfordítottam, aztán megint kapott 3 percet.
Tányérra tettem, rákentem 1-1 evőkanálnyi pestót a tetejére, meglocsoltam még pár csepp citromlével, majd tálaltam a salátával és a rizzsel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: