Pálmafa Project

Zöldséges rizstésztában sült tojás

Egy serpenyő “napsütés” egy szürke januári estén. Avagy “Olyan régen volt már rizstésztás étel!” felkiáltással dobtam egy csomaggal a kosaramban a “csájna” boltban a minap és azon gondolkodtam hazafelé milyen hozzávalók csatlakozzanak még ehhez a vacsorához.A rizstésztát általában ugye kínai kajákhoz főzöm, valamilyen zöldség, de főleg egy löttyintés szójaszósz társaságában, esetleg tofuval vagy csirkével. Húsra nem vágytam most, a tofutól meg a A férfi kifut a világból is… Na jó néha megeszi, mert elérakom csak azért is és rájön, hogy finom és nem történik tragédia, ha évente háromszor tofut eszünk.

Most megkíméltem ettől, tojás nélkül viszont nem tud létezni, és eszembe jutott a paradicsomszószban sült tojás, amit nagyon régen készítettem, gondoltam ahhoz hasonlóra veszem a figurát. Volt a hűtőben maradék sült tök, a borsó meg csak úgy eszembe jutott, hogy szintén rég volt már porondon.

Pici gyömbér, pici koriander és nagyon jó kis vacsi kerekedett, a tojást akár bele is lehet keverni, de így jobban néz ki és ahogy a sárgája kifolyik még krémesebb lesz a tészta!

Hozzávalók 2-3 főre:

25 dkg rizstészta

fél sütőtök

30 dkg mirelit zöldborsó (konzerv is jó)

1 deci  kókusztejszín + 1 deci víz (sima tejszín is jó)

5-6 db tojás

hüvelykujjnyi gyömbér

2 gerezd fokhagyma

őrölt koriander

só, bors

kókuszolaj

Én két részletben készítettem, kisebb serpenyőben, mert nem egyszerre ettük, de nyugodtan lehet egyben a fenti mennyiséggel egy nagyobb méretűben készíteni.

A sütőtököt előző napokban már megsütöttem, hűtőben eláll.

A rizstésztát leforráztam, állni hagytam 10 percig, ezalatt megfőztem a mirelit borsót. Fogtam egy magas falú serpenyőt, és kókuszolajon átforgattam először a reszelt vagy apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Ehhez hozzáadtam a puha tököt, kókusztejszínt, pici vizet, elkevertem őket, kicsit szétnyomkodtam a tököt, majd hozzáadtam a leszűrt tésztát és a borsót. Alaposan elkevertem, sóztam, borsoztam, megszórtam a korianderrel majd kisebb mélyedéseket formáltam a tészta közepébe és beleütöttem a tojásokat.

Lassú tűzön megvártam, míg a tojások megfőnek, le is lehet fedni, ha nem folyósra, hanem keményebbre szeretnétek a tojás közepét. Frissen az igazi!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Hilda!
    Nem tudok pontos mennyiséget mondani, én egy hosszúkás kisebb méretű kanadai tök felét használtam, az egész tök talán 1,5 kg lehetett.
    Nem tudod elrontani akkor sem ha kicsit többet teszel a tésztához, azt csak jót tesz neki még krémesebb lesz attól is.:)

  2. Szórád Hilda says:

    Azért az a fél sütőtök, mint mennyiség, nem igazán ad tájékoztatót 🙂 Mégis hány kilós tök fele?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!