A hátatok közepére sem kívánjátok a húst? De nem akartok éhezni és laktató ételre vágytok? A megoldás a curry lehet. Legalábbis én húsmentes napokon szinte mindig ezt választom és még A férfi sem ellenkezik, hanem nagy kanállal lapátolja befelé.
25 dkg csicseriborsó
1 fej karfiol
2,5 deci hajdina v rizs
1 fej vöröshagyma
2 deci paradicsomlé
2 deci víz
1 teáskanál kurkuma
fél mokkáskanál chili
1 teáskanál édes pirospaprika
1 mokkáskanál fahéj
1 teáskanál római kömény
(a fenti fűszerek helyett bármilyen curry fűszerkeverék is jó, garam masala, madras curry stb.)
1 csokor petrezselyem v koriander
A csicseriborsót beáztattam pár órára, majd megfőztem, leszűrtem. Természetesen konzerv csicseri is jó, úgy még gyorsabban kész az étel. Míg a csicseri puhult, a sütőt előmelegítettem 200 fokra, rózsáira szedtem a karfiolt és addig sütöttem, míg a teteje kicsit megpirult és roppanósan puha lett. Két és félszeres mennyiségű vízben puhára főztem a hajdinát is.
Felkockáztam a vöröshagymát, kevés kókuszolajon üvegesre pároltam, majd hozzászórtam a csicserit, karfiolt, fűszereket és pár percig együtt pirítottam őket, majd hozzáöntöttem a főtt hajdinát, a paradicsomlevet és a vizet is. Kb. 5-10 percig rotyogtak együtt, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges és még szaftosabbra szeretnétek, lehet még paradicsomlevet vagy pici vizet hozzáönteni.
Tálaláskor a tetejét megszórtam petrezselyemmel.
Még több curryreceptet ITT TALÁLTOK!