Pálmafa Project

Ananászos kókuszos Pavlova torta

Maradék tojásfehérje + maradék tejszín+konyhapulton található bármilyen gyümölcs = Pavlova torta

A légiesen könnyű desszert, amit mindenki imád, még az is, aki amúgy utálja a habcsókot. Utóbbi lennék én. Az a jó ebben a receptben, hogy könnyű elkészíteni, nincs sok meló vele, egyszerűen lehet alakbarát verziót varázsolni belőle, és nagyon szépen mutat az asztalon, annak ellenére, hogy semmilyen extra kézügyesség nem kell hozzá, ami nálam szintén nem utolsó szempont… Ez szimplán attól szép, hogy rusztikus.

Tejszín helyett legtöbbször sűrű görög joghurtot szoktam a tetejére halmozni, sőt mascarpone is tökéletes hozzá, szóval bármilyen sűrű kence, ami éppen kéznél van. Korábban én is tettem a tésztájába 1 evőkanál kukoricakeményítőt, ez általában mindegyik receptben szerepel, viszont most nem volt otthon, így kihagytam és semmi különbséget nem éreztem, szóval nem muszáj emiatt keményítőt venni.

Ebből a mennyiségű tojásfehérjéből lehet 4 kicsi pavlovát is készíteni, így mindenki eldöntheti mit kér a tetejére, gyümölcsöt vagy csokit, vagy ebben sorrendben mindkettőt. Szerintem a gyerekeknek is jó móka lehet, ha feldíszíthetik a saját habcsóktortájukat.

Mindenki fog repetát kérni, erre készüljetek!

Hozzávalók 4 főre:

4 db tojásfehérje

20 dkg nyírfacukor v eritrit

1 teáskanál almaecet

csipet só

Tetejére:

1 kisebb ananász

1,5 deci habtejszín

1 deci kókuszkrém v pár kanál kókuszreszelék helyette

5 dkg étcsoki olvasztva

Elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 130 fokra.

A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, mikor félkemény volt a hab, akkor hozzászórtam a cukrot, csipet sót, tovább habosítottam, majd hozzáöntöttem az almaecetet is. Akkor jó a hab, ha megáll a habverő tetején és nem folyik le.

Sütőpapírt helyeztem a tepsire, és nagyon vékonyon egy pici darab kókuszzsírral a közepét kiolajoztam, így könnyen lejön majd a torta aljáról a papír és tuti nem törik szét.

Kb. 23 cm átmérőjű körben rákanalaztam a habot a papírra. Nem szükséges lesimítani, szépen mutat ha dimbes, dombos  a teteje, de a közepe azért ne legyen púpos, azt ki lehet kicsit mélyíteni, hogy megálljon benne a töltelék majd.

Légkeverésre állítottam a sütőt és 1 óra alatt megsütöttem, majd nyitott tepsiajtónál még 1 órát hűlni hagytam a tortát. Kopogtassátok meg óvatosam, ha teljesen szilárd akkor le lehet húzni róla a sütőpapírt, ráhalmozni a felvert tejszínhabot, amibe belekevertem a kókuszkrémet előtte. Ha utóbbi nincs kéznél, akkor nyugodtam szórjatok bele kókuszreszeléket, nem kell sok, maradjon lágy a krém. Rászórtam az ananászdarabokat is, és vékonyan megcsorgattam olvasztott étcsokival.

Inkább kanalazós, mint villával evős desszert!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!