Pálmafa Project

Sült kelbimbó fügével és gránátalmával

Szuper egyszerű köretet varázsolhattok az asztalra a karácsonyi húsok vagy akár halak mellé kelbimbóból. Amennyire mumus zöldség volt régen, annyira megszerettem az elmúlt telek során, egy-két plusz hozzávalóval teljesen felértékelődik.

A titok szerintem abban van, hogy sütni kell a kelbimbót, bevágni a sütőbe és kész. Sokáig a baconös, gesztenyés verziót készítettem, de most ez az aszalt fügés gránátalmás cucc lesz az új kedvenc egy ideig. Karácsonykor az sem egy utolsó szempont, hogy semmi munka nincs vele szinte. Miközben sül a pulyka vagy kacsa vagy bármi, be lehet tolni alá a sütőbe, sőt, ez akár előző nap is elkészíthető, mert egyrészt hidegen is finom, másrészt fel lehet melegíteni a sütőben egy kicsit.

Ha nem szeretitek a fügét, működhet datolyával is, ha azt sem, akkor marad a gesztenye, ahhoz is jól fog passzolni a gránátalma. A kelbimbót azért ne cseréljétek le semmire, higgyétek el, így szerethető!

Hozzávalók 3 főre:

fél kg kelbimbó

20 dkg aszalt füge

fél gránátalma

1 teáskanál balzsamecet

1 evőkanál olívaolaj

pár csepp citromlé

só, bors

A kelbimbó külső, csúnyácska leveleit leszedtem, a nagyobbakat félbevágtam, a kicsiket nem, sütőtálba tettem őket, majd a fügéket is félbevágtam, és szintén mentek a zöldségekhez. Meglocsoltam pici olívaolajjal őket, sóztam, borsoztam és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütöttem őket, míg a kel roppanósra puhult. Ezután hozzászórtam a gránátalma magjai, meglocsoltam citromlével, balzsamecettel és tálalható langyosan vagy hidegen is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pálmafa says:

    Kedves Ferenc!
    Sajnálom, hogy a címben szereplő hozzávalók közül egyik sem nyerte el a tetszését, ez nyilvánvalóan nem az Ön receptje. Köszönöm, hogy ennek ellenére is volt olyan kedves, és hozzászólásával is hozzájárult a cikk interakciójának növeléséhez.
    Kellemes ünnepeket!

  2. Kedves Károly!
    Köszönöm építő jellegű hozzászólását.
    Gratulálok, valóban sikerült marhaságot írnia!
    Békés, boldog, szeretettel teli ünnepeket kívánok Önnek és kedves családjának!

  3. Károly Mabai says:

    Én is tudnék ilyen nagy marhaságokat írni!!!

  4. Ferenc Hanzi says:

    Nekem jobban izlik a krumplisaláta és a párolt vöröskáposzta. Nincs kedvem kinlódni a gránátalmával és takarítani a piros levét a konyhaasztalról. De a fügét sem szeretem. A kelbimbó pedig felfuj.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!