Pálmafa Project

Marhahúsos vöröslencse curry

Mindenkinek jár egy kis curry télen! Persze nyáron is, de én akkor nem gyakran kívánom az ilyen típusú ételeket, most viszont szezonja van, hiszen ezek a fűszerek ilyenkor képesek igazán a melengető hatásukat éreztetni.

Elég sok curry recept van már a blogon, de húsos talán még nincs. Na jó, talán egy csirkés van valahol. A legjobban egyébként én is a húsmentes verziókat kedvelem, hiszen általában elég laktatóak azok magukban is, pláne a lencsések, de most egy ilyen hard core verzióra vágytam marhahússal.

Az a jó ebben, hogy bár lencse és marha, de mégis gyorsan elkészülnek. Szerintem szűk fél óra alatt ez meg is volt, ugyanis a vöröslencse ripsz ropsz megfő áztatás nélkül és frankón besűríti magát, semmi habarás hókuszpókusz nem kell, a marhahús meg mivel darált formába kerül bele, szintén gyorsan átpirult az elején és már tálalható is volt a vacsora A férfi orra elé, majd másnap lett belőle finom ebéd is.

Ja, és hogy mit keres benne a grapefruit? Hát vannak azok a napok mikor az ízlésem a szokásosnál is jobban kificamodik, úgyhogy gondoltam egyet és citromlé helyett, fanyar, kesernyés grapefruit kockákat dobáltam rá. Amúgy citromlevet én egyébként is szoktam belecsavarni mikor elkészül, kell az a földes ízű lencsének, hogy egy pici lendületet adjon neki. Próbáljátok ki nyugodtan, de a citromlé is tökéletes hozzá.

Hozzávalók:

fél kb darált marhahús

30 dkg vöröslencse

2 deci paradicsomlé

1 deci kókusztejszín (helyette sima tejszín v joghurt, tejföl is jó)

kb. 1 liter víz

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

fél hüvelykujjnyi gyömbér

1-1 teáskanál garam masala és kurkuma

kókuszolaj

Tálaláshoz: 1 db piros grapefruit kis darabokra vágva (elhagyható illetve pár csepp citromlé is jó)

A vöröshagymát apróra vágtam, kevés kókuszolajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a húst, lepirítottam, megszórtam a fűszerekkel, hozzáreszeltem a gyömbért és a fokhagymákat, végül beleszórtam a lencsét és belekevertem a paradicsomlevet is.  Felöntöttem egy liter forró vízzel és lefedve főni hagytam. Ha nagyon elfőné a levét mielőtt a lencse megpuhul, nyugodtan lehet 1-2 deci vizet még hozzáadni. Kb. 20 perc múlva mikor a lencse megpuhult, belekevertem a kókusztejszínt, tálalásnál pedig megszórtam pár szelet grapefruittal.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!