Pálmafa Project

A sült répa és birsalma randevúja

A legjobb őszi saláta vagy köret, ha úgy tetszik. Legalábbis az én konyhámban az első helyre került idén.

Igeeen, ismét birs recept, dehát bírom és szezonja van, így nem félek használni. Megint csak feltenném a kérdést, ki mondta, hogy a saláta unalmas? Jesszus, kóstolja meg ezt, aki még mindig így gondolja.

Sült csirkéhez készült egyébként köretnek, de mikor a tányéromra pakoltam ezt az őszi színekben pompázó szépséget, a csirke majdnem felejtős lett. Aztán persze lecsúszott az is, tényleg passzolnak, de ez az étel akár önálló fogás is lehet, mondjuk egy könnyed vacsora. Répa helyett bátran próbáljátok ki sütőtökkel, vagy édesburgonyával is, a birs mindkettőnek jó barátja lesz.

Igazi vitaminbomba, egy tányéron szinte minden, ami ahhoz kell, hogy elkerüljön a nátha, és a kósza bacik, de ugyanakkor laktató, sőt még finom is!Hozzávalók:

4-5 db közepes répa

2 birs

fél fej lilahagyma

fél hüvelykujjnyi gyömbér

kis marék dió

pár szál petrezselyem

só, bors

1 mokkáskanál almaecet v citromlé

1 ek olívaolaj

A répát felkarikáztam a birset felkockáztam és 200 fokos sütőben addig sütöttem, míg átpuhultak és barnulni kezdtek.

A lilahagymát vékonyra szeltem, a diót száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítottam, a petrezselymet felaprítottam.

Az olívaolajat összekevertem az almaecettel, reszelt gyömbérrel, sóval és borrsal.

Mikor megsült a répa a birs, hozzáadtam a hagymát, a diót és a petrezselymet,  majd meglocsoltam az öntettel és összekevertem az egészet. Langyosan és hidegen is isteni!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!