Ha vágytok egy könnyű ételre, ami felmelegít és jobb kedvre derít, akkor ő egy jó megoldás lehet itt!
Viszont ha már hús, akkor szerintem jobb lenne bele a combfilé, az picit zsírosabb, több ízt tesz hozzá, de nekem most csak csirkemell volt itthon. Az a típusú étel, ami 2 nap múlva még finomabb és jólesik elkanalazni egy nagyobb bögréből is, csak úgy a tévé előtt.
Hogy miért sütöttem meg a karfiolt előtte? Mert úgy még finomabb lesz az íze, de természetesen ezt a lépést kihagyhatjátok, ha úgy tetszik. A póréhagyma pedig új kedvenc lett, régen valahogy kevesebbet használtam, de mostanában rákattantam, mert nem annyira erős az íze, mint a vöröshagymának, szép a színe, mutatós, egy csomó ételbe passzol. És amikor a levesben találkozik az olvadozó parmezánnal….
Hozzávalók 4 főre:
1 db csirkemellfilé vagy 2 csirkecomb filé(jó a csontos is)
1 fej karfiol
fél póréhagyma
1 duci gerezd fokhagyma
pár szál petrzselyem
10 dkg parmezán
1 teáskanál szárított zöldségkeverék
2 szál rozmaring ág vagy 1 teáskanál szárított
só, bors
kókuszolaj
A karfiolt rózsáira szedtem és kevés kókuszolajjal meglocsolva 200 fokos sütőbe toltam kb. 15 percre, míg kicsit megpirult.
Ezalatt a póréhagymát felkarikáztam, kókuszolajon megpároltam, hozzáadtam a felkockázott csirkemellet, ezt is lepirítottam kicsit, majd ment hozzá az aprított fokhagyma és rozmaring, a karfiol, só, bors, majd felöntöttem bő 1 liter forró vízzel, amiben előtte elkevertem a szárított zöldségkeveréket. (Nálam ez a leveskocka.)
Hagytam őket együtt rotyogni kb. 20 percig, majd elzártam a gázt. Tálaláskor szórtam rá friss petrezselymet és reszelt parmezánt.