Pálmafa Project

Szezámos halrudacskák sült brokkolival és édesburgonyával

Nekem ilyen az igazi halrudacska! Na jó, kis túlzással rudacska, hol rombusz, hol trapéz, dehát igazi halból mértani pontossággal hasábokat vágni csak Iglo bácsi tud. De én nem azokon a vizeken halászok…

Szerintem az egyik legjobb rántott halas recept, amit eddig készítettem, a szezámmag nagyon jó ötlet, ahogy ropogósra pirul a külsején, és senki nem mondaná meg azt sem, hogy nem hagyományos liszttel van panírozva, hiszen a rizslisztnek elég semleges az íze. Úgyhogy használjátok bátran ilyen célra is!

Amellett, hogy rántott hal ehetnékem volt a célok között szerepelt egyszerűen elkészíteni, hiszen hét közben esténként nincs időm a tűzhely mellett álldogálni túl gyakran, úgyhogy csak arra vágytam most is, hogy míg én teszek-veszek a kaja elkészül a sütőben. A sütőben sütésnél mindig hallom kifogásként, hogy nem lesz olyan ropogós, mint ha olajban sülne. Hát pedig de, ez esetben meg nem is volt kérdés, mert a szezámmag alapból ropog. Lehet persze olajban sütni, de én tartanék attól, hogy a szezámmag szénné ég a külsején.

Kivételesen semmilyen extra fűszert nem használtam, csak sót és tarkaborsot, mert a halra felesleges ennél több, a zöldségeknek meg tisztán szerettem volna érezni most az ízét. Jó cucc, egyetek sok halat!

Hozzávalók 4 főre:

Halhoz:

4-5 szelet tőkehal

10 evőkanál rizsliszt (zabliszt v tönkölyliszt is jó)

2 db tojás

1-1,5 deci víz (sűrű palacsintatészta állagú legyen)

só, tarkabors

15 dkg szezámmag

fél citrom

kókuszolaj v olívaolaj

Körethez:

4 db közepes édesburgonya

1 cs (45 dkg) mirelit brokkoli

só, tarkabors

kókuszolaj

Az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, egy sütőpapírral borított tepsire tettem, a brokkolival együtt. Kicsit meglocsoltam kókuszolajjal, majd 180 fokos sütőbe toltam és megsütöttem.

Ezalatt kikevertem a hal panírját, tojásokat, a rizslisztet, sót, borsot, vizet. A halat kb. két ujjnyi vastag szeletekre vágtam, mindkét oldalukat sóztam, borsoztam, beleforgattam a sűrű masszába, majd a szezámmagban és mikor a zöldségek elkészültek, azok helyére tettem őket a tepsire, de előtte vékonyan bekentem a sütőpapírt kókuszolajjal, különben odaragad. A tetejükre is csorgattam vékonyan egy keveset, majd visszatolta a sütőbe őket és 25 perc alatt megsültek. Akkor jó, mikor  a szezámmag elkezd megpirulni. Tálalásnál citromlevet csorgattam rájuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!