Nem szép, viszont finom! Ez nem túl jó bevezető, de tényleg érdemes a quinoával is próbálkozni köretként, illetve hasonló zöldséges egytálételeket lehet rittyenteni véle szürke hétköznapokon.
A maradék quinoából amúgy főztem reggelire kását gyümölccsel, mert, hogy erre is jó. Hát azt nem mondom, hogy nagy sikert arattam vele A férfinél, mikor nem zabot, hanem ezt toltam elé. Már a vacsoránál is furán méregette ezt a kinézetre kicsit a kaviárra hasonlító izét, de aztán tényleg győzött az íze és letolta még másnap ebédre is, viszont a reggeleinknek úgy tűnik nem lesz főszereplője. Bár kókusztejben megfőzve talán el tudom adni ezt is neki…
fél kg laskagomba
2 kicsi padlizsán
negyed kelkáposzta
fél póréhagyma v vöröshagyma
20 dkg quinoa
2-3 kakukkfűág v 1 tk szárított
fél citrom leve
só, bors
kókuszolaj, olívaolaj
A quinoát 2,5-szeres mennyiségű vízben megfőztem, sóztam, borsoztam, lefedtem, állni hagytam.
A hagymát kevés kókuszolajon megpároltam, majd hozzáadtam a felkockázott padlizsánt, majd összedaraboltam a gombát és hozzászórtam azt is, sóztam, borsoztam, megszórtam a kakukkfűvel bőven, majd lefedve hagytam, hogy átpuhuljanak és a gomba elfője a levét, ezután hozzaádtam a quinoát, csorgattam hozzá citromlevet, majd tálaláskor szórtam még rá friss kakukkfüvet és pici olívaolajat. Melegen, langyosan, de hidegen is finom!