Visszatértem a fedélzetre jelentem alásan, két hete sós cukkinis tortával léptem le búcsúzóul, úgyhogy indításként, pihe-puha cukkinis kenyeret hoztam nektek, amolyan igazi nyammognivaló, amikor rátok tör az édesség utáni vágy, de mégsem habos krémessel szeretnétek teletömni magatokat. Éljen a cukkini!
Az előnye, hogy nem fog kiszáradni, mert az alma és a cukkini nedvességtartalma puhán tartja, így süthettek egy egész adagot csak magatoknak és majd jól beosztjátok a hét folyamán. Ha tudjátok, mert eteti magát…
25 dkg zabliszt
10 dkg eritrit
3 tojás
1 db cukkini
3 kis-közepes alma
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
fél mokkáskanál só
1 marék aprított dió (vagy csoki,aszalt gyümölcs)
A cukkinit és az almákat lereszeltem, a zablisztben elkevertem a fahéjat, sütőport, csipet sót, diót. A felvert tojásokat pedig összekevertem az eritrittel, majd belekevertem a reszelt cukkinit és almát, végül a liszttel is összeforgattam az egészet.
Egy hosszúkás kenyérsütő formába (de őzgerinc is jó), kivajazás után beleöntöttem a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben közel 1 órát sütöttem, kivettem, és hűtés után szépen felszeleteltem.