Az érzés, hogy végre nem csak almát, banánt és narancsot lehet kapni a piacon, nekem felbecsülhetetlen. Mániákus nyers gyümölcsleves gyártó és fogyasztó lettem az elmúlt években és nem csak azért, mert időt spórolok, hanem mert sokkal finomabb a végeredmény és a variációk sora pedig végtelen, nincs két egyforma.
Krémes és habos egyszerre, de semmilyen tejszín vagy joghurt nem került hozzá, persze öntsetek bele nyugodtan, ha ehhez van kedvetek, de enélkül is finom. Hűtenem sem kellett, mivel a gyümölcsök hidegre kerültek már előtte, úgyhogy tényleg csak pár perc türelem és egy nagy kanál kellett, hogy élvezhető legyen a végeredmény!
fél kg sárgabarack
kb. 5-7 db datolya
3 db aszalt paradicsom (elhagyható, helyette egy csipet só)
15 dkg meggy magozva
kb. 1 evőkanál citromlé
édesítésnek méz v nyírfacukor mehet bele ízlés szerint
A barackot kimagoztam és a turmixgépbe tettem, hozzáadtam a datolyát, aszalt parit, belefacsartam egy evőkanálnyi citromlevet, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi pont ellepte. Simára turmixoltam, beleszórtam a kimagozott meggyet, majd lehet kanalazni, de behűtve az igazi.