Az alma után szerintem az eper a második olyan gyümölcs, amivel a legtöbb gyümölcsös recept születik, legalábbis nálam. És azért csak a második, mert nincs mindig szezonja…
Rájöttem viszont, hogy mióta blogot írok, elvétve eszem ugyanazt az ételt kétszer, és ennek hamarosan 4 éve lesz. Viszont ahogy keresgélek a receptek között mindegyiket megenném ismét, de aztán idő hiányában elmarad, hiszen amikor ténylegesen van időm főzőcskézni, az sajnos nem 12 óra egy nap, még egy héten sincs annyi, csupán 1-2 óra összesen mostanában…akkor érthető, hogy inkább készítek újakat. És amíg kitalálom a következő epres nyalánkságot, addig Ti válogassatok kedvetekre, mert annyi szuper, a hagyományostól eltérő, kicsit szokatlan, de mégis mennyei manna kerülhet az asztalra ezzel a gyümölccsel (is).
Klikk a képekre a receptekért!
1.Sütőben sült édesburgonya epres paradicsomos mártással
2. Eper, áfonya, cseresznye mártás főzés nélkül nyersen
3. Retro eperhab újratöltve
4. Epres “sajttorta” diétás verzió
5. Epres spárgás quinoa mandulával
6. Rántott sajt sült körtével rozmaringos eperszósszal
7. Gluténmentes köleses túrógombóc mentás eperöntettel
8. Poharas epres túrós süti
9. Bazsalikomos epres paradicsomos bruschetta
10. Epres diós parfétorta egyszerűen
Még több epres receptet ITT TALÁLTOK!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: