Nálam a tavasz nem a hóvirágokkal indul hivatalosan, hanem mikor meglátom a piacon az első csokor medvehagymát. Ami aztán természetesen jön velem a konyhába azonnal.
Szuper szendvicskrém lett belőle, némi retekkel, paradicsommal, rukkolalevéllel megfejelve gyorsan elfogyott egy pilisi túra alatt… Sőt a krém, még előtte, mert én kanállal jártam rá, aztán betévedt A férfi is a konyhába és baromi elégedett arccal tüntetett el egy zacskó pufirizst ezzel vastagon megkenve… Ilyen ez, muszáj kipróbálnotok!
Ja és ezúttal még fehérrépát is tettem bele, teljesen jó, az egyik talán legelhanyagoltabb zöldség felértékelődik az biztos!
Hozzávalók:
3-3 db közepes sárgarépa és fehérrépa
3-4 evőkanál kefir vagy natúr joghurt
5 dkg fetasajt
1 mokkáskanál dijoni mustár
1 teáskanál citromlé
pár csepp alma- vagy fehérbor ecet
6-8 szál medvehagyma
só, bors
A sütőt előmelegítettem 200 fokra, a répákat meghámoztam és kisebb hasábokra szeltem, majd sütőpapírral borított tepsin, kevés kókuszolajjal meglocsolva kb. fél óra alatt puhára sütöttem.
Ezután egy mély tálba tettem, hozzáadtam a sajtot, mustárt, citromlevet, ecetet, fűszereket, majd simára turmixoltam, végül hozzákevertem a felaprított medvehagymát. Hűtőben napokig eláll.