Nyár lett a tányéromban! Igaz csak kicsit és rövid időre, mert olyan gyorsan elfogyott ez a leves, nagyon jólesett forrón, és langyosan is.
Most előbányásztam és vele együtt egy doboz natúr paradicsomlevet is, persze ebből is jobb lett volna a házi, de az nem vala, de szuper lett így is. 10 perc alatt kész volt, illatos, édeskés, gyorsan fogyott, próbáljátok ki, akár meggyel is!
Hozzávalók 3 főre:
fél liter paradicsomlé (dobozos passata-t használtam)
20 dkg cseresznye v meggy
fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
fél hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
csipet só
1-2 evőkanál nyírfacukor v nádcukor ízlés szerint
pár csepp citromlé
1 deci kókusztejszín (sima tejszín is jó)
A cseresznyét kiolvasztottam és kimagoztam. A paradicsomlevet egy lábosba öntöttem, fűszereztem, édesítettem, majd hozzáöntöttem még kb. 2 deci vizet és összeforraltam. Ezután hozzáadtam a cseresznyét pár szem kivételével, amiket tálaláshoz félretettem. Beleöntöttem a tejszínt, reszelt gyömbért, ezzel is összerottyant egyszer és el is zártam a gázt alatta, majd botmixerrel simára turmixoltam. Meglocsoltam pár csepp citromlével és tálalható a félretett cseresznyével és pár csepp tejszínnel a tetején.