Kalóriaszegény, de ugyanolyan finom, mint az eredeti. Ez elég meggyőző érv, hogy kipróbáljátok? Sőt, csak halkan jegyzem meg, hogy az én ízlésemnek sokkal jobban megfelel, mint az eredeti sertés húsos sült krumplis verzió…
A zeller ismét felértékelődött a szememben, tök jó lehet helyettesíteni vele a krumplit, püréként is bevált és sokkal könnyebben emészthető ételeket lehet általa kreálni. Csak elsőre hangzik durván, aztán a kóstolás után eddig mindenki rájött, hogy semmi gond nincs ezzel és nagyon is ehető az étel. Legutóbb a töltött paprikát is zellerhasábokkal tálaltam főtt krumpli helyett, az is klassz lett.
Csirkemell helyett combfilét használtam, szaftosabb lesz így a hús, illetve a hagyományos brassóiba ugyebár szalonna is kerül(het), nekem az most nem volt kéznél, viszont kacsasütésből megmaradt zsír igen, úgyhogy csak az íze kedvéért ment bele egy kicsi. Pasi is megette vidáman. Na jó, kapott mellé főtt kölest is, ha esetleg éhen akarna halni, de ez anélkül is laktató.
Hozzávalók 4 főre:
1 kg csirkecomb v csirkemell filé
2 nagy zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
1-1 teáskanál őrölt pirospaprika és majoránna
só, bors
1 evőkanál kacsazsír v más olaj
A zellert meghámoztam, felkockáztam és kb. 5-8 perc alatt félpuhára főztem, majd hideg vízzel leöblítettem félretettem.
A combfilét szintén felkockáztam, majd a kacsazsíron és a felaprított vöröshagymán egy serpenyőben fehéredésig pirítottam, majd megszórtam pirospaprikával, majoránnával, sóztam, borsoztam és puhára főztem, illetve közben belereszeltem a fokhagymát is. Ha szükséges öntsetek alá pici vizet, nekem nem kellett, mert annyi levet engedett a hús. Nem kell úsznia a lében, de ne is legyen tök száraz a brassói. A zellert közben egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítottam, sóztam, borsoztam és mikor a hús elkészült hozzákevertem, végül friss petrezselymet szórtam a tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: