Pálmafa Project

Uborka, alma, zellerszár saláta

Ropogós, üde, zöld salátára vágytam, de ez így februárban nem egyszerű projekt. Szinte minden kókadt, ízetlen, a gyökérzöldségeket néha unom már megmondom őszintén, persze azért tolom, mert szeretem, de kell a (vér)frissítés.

Úgyhogy egy álmos hétköznap délutánon, elhatároztam, hogy összegyűjtök pár ződ alapanyagot és ilyen salit fogok ropogtatni este. Persze hajlamos lettem volna itt is túlzásokba esni, mert majdnem hozzárepült a kivi is, meg az avokádó, meg dió, és tökmag és és és…..

De megálljt parancsoltam, persze ti még attól bővíthetitek a salátát a fent említettekkel, én sem bírtam megállni azért teljesen, és ha már zöld, akkor miért ne kerüljön rá zöld penészes francia sajt, ami a hűtőben illatozott….

Akárhogy is, jó ez, majdnem tavasz lett… Olaj nincs rajta, nekem nem hiányzott, plusz fűszer sem, almaecet és citromlé kombó elég volt, de pici olíva nem árthat neki.

Hozzávalók 2 adaghoz:

4 db zellerszár

fél kígyóuborka

1 zöld alma

1 teáskanál almaecet

pár csepp citromlé

só, bors

Tetejére: magok(nálam lenmag és fekete szezámmag) és/vagy kéksajt

A zöldségeket és az almát felkockáztam, meglocsoltam az ecettel és a citromlével, a magokkal, rámorzsoltam a sajtot és megettem, de hűtőben is eláll max. 1 napig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!