Kényelmes, mindent egy serpenyőben főzős kajáról van szó. Laktató, fűszeres, illatos, egészséges, mi kell még?
Hozzávalók:
70 dkg darált marhahús
40 dkg édesburgonya
1 zöldborsókonzerv (fagyasztott még jobb)
1 hámozott paradicsomkonzerv
1 nagy fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1-1 teáskanál őrölt római kömény és fahéj
1 kicsi chilipaprika
só, bors
kókuszolaj
Tetejére: friss petrezselyem
Köretnek rizs
Kevés kókuszolajon üvegesre pároltam a hagymát, majd hozzáadtam a húst és fehéredésig pirítottam, majd fűszereztem és felöntöttem a hámozott paradicsomkonzervvel és kb. 2 deci vízzel. Hagytam fedő alatt rotyogni egy fél órát legalább, közben belereszeltem a fokhagymákat és beleszórtam az aprított chilit is. Az édesburgonyát felkockáztam, a borsókonzervet leszűrtem és átöblítettem. Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadtam az édesburgonyát, majd kb. 10 perc múlva a zöldborsót is. Ha túl kevés a leve, itt lehet még pici vizet v paradicsomlevet önteni hozzá, ha van otthon. Még egyszer összeforraltam az egészet, ha szükséges ilyenkor még fűszerezem, közben kifőztem a rizst hozzá és tálalható, némi friss petrezselyemmel a tetején.