Marhahúsos édesburgonyás borsós egytál

Kényelmes, mindent egy serpenyőben főzős kajáról van szó. Laktató, fűszeres, illatos, egészséges, mi kell még?

Én egymagában ettem, de rizst is főztem hozzá, hogy A férfiember se éhezzen tutira. Édesburgonya helyett, amúgy sárgarépát is tehettek bele, vagy mindkettőt, jót tesz a színének, de főleg az ízének. Könnyű ebből nagy adagot főzni, egy egész vendégsereget megetethettek vele, ráadásul tök egyszerű az egész, kezdők is nekiállhatnak, nagyon nem tud félrecsúszni az étel, pont olyan, mintha bolognait vagy chilis babot főznétek. Mindig leírom, de csak azért, mert mindig megkérdezik, hogy mit keres a fahéj benne? Hát próbáljátok ki és megtudjátok! Fahéj+római kömény kombó a paradicsomos ételekhez hmmm érzést okoz!

Hozzávalók:

70 dkg darált marhahús

40 dkg édesburgonya

1 zöldborsókonzerv (fagyasztott  még jobb)

1 hámozott paradicsomkonzerv

1 nagy fej vöröshagyma

2 duci gerezd fokhagyma

1-1 teáskanál őrölt római kömény és fahéj

1 kicsi chilipaprika

só, bors

kókuszolaj

Tetejére: friss petrezselyem

Köretnek rizs

Kevés kókuszolajon üvegesre pároltam a hagymát, majd  hozzáadtam a húst és fehéredésig pirítottam, majd fűszereztem és felöntöttem a hámozott paradicsomkonzervvel és kb. 2 deci vízzel. Hagytam fedő alatt rotyogni egy fél órát legalább, közben belereszeltem a fokhagymákat és beleszórtam az aprított chilit is. Az édesburgonyát felkockáztam, a borsókonzervet leszűrtem és átöblítettem. Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadtam az édesburgonyát, majd kb. 10 perc múlva a zöldborsót is. Ha túl kevés a leve, itt lehet még pici vizet v paradicsomlevet önteni hozzá, ha van otthon. Még egyszer összeforraltam az egészet, ha szükséges ilyenkor még fűszerezem, közben kifőztem a rizst hozzá és tálalható, némi friss petrezselyemmel a tetején.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »