Ha valami gyors, de édes, nem túl “bűnös” nyalánkságra vágytok, ő lehet az egyik megoldás!
Össze is kavartam gyorsan mindent, lisztet nem teszünk bele, mert arra nincs igény, inkább imádkozok, hogy egyben maradjanak a lepénykék, de ahhoz előtte még jobban ki kellett volna csavarni az almák levét, úgyhogy szétestek a serpenyőben. Le van ám… akkor majd máshogy hívjuk a gyereket és elkezdtem kavarni és pirítani az egészet és valami smarnihoz, vagyis császármorzsához hasonlító cucc jelent meg a szemeim előtt. Házi szilva lekvár volt kéznél, sőt, ha jól emlékszem még riccottát vagy joghurtot is tettünk rá. Mennyei lett, elégedett vigyor az arcokon, pohár bor, peace….
Most megcsináltam újra, Nektek, lekvár helyett kutyultam friss gyümölcspépet mandarinnal és némi aszalt gyümölccsel, de mindegy mit tesztek rá, reggelire is tökéletes. Frissen melegen az igazi, de másnap is elfogyott, pohárdesszert is lehet belőle akár!
Hozzávalók 1 főre:
5 evőkanál zabpehely
1 db közepes alma reszelve
1 tojás
1 teáskanál xilit
csipet só
1 kanál kókuszolaj
Tetejére:
2 mandarin v 1 narancs
pár szem aszalt áfonya
Mindent összekevertem egy tálban, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajon összesütöttem az egészet, kicsit szétterítettem a masszát, lenyomkodva, hogy piruljon, majd egy perc után ismét átkevertem, megint lenyomkodtam és kész is.
A mandarint és az áfonyát, botmixerrel nagyából összeturmixoltam és az almás zab tetejére kanalaztam.