Pálmafa Project

Mustáros harcsa zellerpürével és spenótos gombával

Sanszos, hogy ez lesz az egyik kedvenc halételem, annyira ízlett. Eredetileg lazaccal akartam készíteni, de aztán a piacon a harcsa akart a szatyorba ugrani és nem bántam meg, hogy őt választottam, szálka sem volt benne és szuper a mustáros kencével megsütve.

dscf0173A zellerpüréről szeretnék még ódákat zengeni, mert hogy sokkal könnyebben emészthető, mint a krumplipüré és ez mondjuk egy karácsonyi vacsoránál sem utolsó szempont, de mégis az íze miatt beszélnélek rá benneteket, mert nagyon különleges és tényleg felértékelődik a főtt zeller ebben a formában.

A fokhagymás párolt spenót és a gomba is jól passzol a halhoz, tényleg bátran próbáljátok ki ezt az ételt karácsonykor is, elrontani szerintem nem igazán lehet, annyira jól összhangban vannak az ízek, könnyed, de mégis laktató fogás, persze simán leküldhettek mellé még pár bejglit desszertnek, ha úgy tartja kedvetek…

dscf0174

Hozzávalók:

2 szelet harcsa

mustár

20 dkg spenótlevél

20 dkg gomba

1 duci gerezd fokhagyma

só, bors

kókuszolaj

Körethez:

2 nagyobb zeller

tejszín(kókusztejszínt használtam)

szerecsendió

1 evőkanál friss torma reszelve

só, bors

A körethez a zellert puhára főztem, hozzáöntöttem a tejszínt, belereszeltem a törmát, szerecsendiót, sóztam, borsoztam és botmixerrel pürésítettem.

Ezalatt a spenótot alaposan megmostam, kis darabokra tépkedtem, a gombát szintén felaprítottam és egy serpenyőben kevés kókuszolajon megpároltam. Mikor a gomba félig megpuhult, hozzáadtam a spenótot, mikor összeesett, hozzáreszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam még pár percig együtt pároltam őket és mikor elfőtte a levét, lezártam a gázt. A harcsa mindkét oldalát sóztam, borsoztam és vékonyan bekentem mustárral, majd pici kókuszolajon mindkét oldalán kb. 4 perc alatt megsütöttem és már tálalható is, pár csepp citromlével meglocsolva.

 

Címkék: , , , , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!