Pálmafa Project

Téli saláta sült zöldségekkel

Még hogy salátával nem lehet jóllakni! Kóstoljátok meg ezt a szín- és ízkavalkádot, toljatok be egy nagy tányérral belőle és biztos, hogy jó pár órán keresztül nem lesztek éhesek. Közben azon tűnődöm, hányszor kezdtem én már ezzel a mondattal blog bejegyzést írni? Hm, na sebaj…

20161110_072633Az egyik legjobb étel ebben az évszakban hétköznapokra, sütőbe zöldség betol, megsüt, hozzáad némi friss gyümölcsöt, jelen estben savanykásabb almát és gránátalmaszemeket, egy klassz öntet és kész.

Langyosan az igazi szerintem, mikor a zöldségek még nem hűltek ki teljesen, de hidegen is finom. Hogy legyen benne ropogós is, érdemes valamilyen maggal megszórni még picit, semmi más nem kell mellé, persze ha valaki nagyon nem bír hús nélkül élni, akkor passzol ez sültek mellé is. Többféle fűsszerrel játszhattok itt is, ami éppen kéznél van én most a változatosság kedvéért ismét kelet felé vettem az irányt, de ezek a mélyebb, karakteresebb aromák kellenek télre, hogy felmelegítsenek.

20161110_072753

Hozzávalók:

fél sütőtök

30 dkg kelbimbó

1 póréhagyma

1 alma

1 gránátalma

Öntethez:

2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál almaecet

fél mokkáskanál garam masala

csipet őrölt chili (vagy friss)

só, bors

Tetejére: szezámmag

A tököt kockákra vágva, a pórét vékonyan felszeletelve, a kelbimbót félbevágva (külső csúnya leveleket leszedtem előtte) egy tepsire tettem sütőpapírra, belemasszíroztam egy kevés kókuszolajat és 200 fokra melegített sütőben megsütöttem.

Ezután egy mély tálba tettem, hozzáadtam a felkockázott almát, a gránátalma magokat, majd ráöntöttem az öntetet, összeforgattam és már tálalható is.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!