Nem egy megszokott spenótfőzelékről van itt most szó, de nekem bejött, így gondoltam megosztom veletek is.
Hogy került bele paradicsomlé? Hát úgy, hogy volt pár deci a hűtőben, amivel még kellett valamit kezdeni és mivel egy tésztaételben jó párosnak mutatkozott a paradicsom és a spenót, gondoltam, így sem történhet nagy baj.
Akik nem szeretik a spenótot, őket most sem fogom meggyőzni nagyon arról, hogy ebben a változatban majd rákapnak, bár tény, hogy a paradicsomlé azért tompít egy kicsit a spenót ízén és mégis csak jobb ezzel hígítani, mint tejjel szerintem. Csak a végén tettem még hozzá pár kanál joghurtot, hogy még krémesebb legyen az állaga.
Eredetileg bundáskenyeret akartam mellé sütni, de aztán céklafasírt lett, az izgalmasabb, ráadásul lenmagos, nincs benne liszt és olyan szép a színe. Ja és finom is!
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg spenótlevél (püré is jó)
2 duci gerezd fokhagyma
3 deci paradicsomlé
2 nagy evőkanál natúr joghurt
fehér bors
reszelt szerecsendió
só, bors
kókuszolaj
Tetejére: fetasajt (elhagyható)
Fasírthoz:
1 nagyobb méretű cékla
fél fej lilahagyma
2 tojás
6 evőkanál őrölt lenmag (vagy zabpehely)
só, bors
kókuszolaj a sütéshez
A fokhagymákat felaprítottam és kevés kókuszolajon megfuttattam, majd hozzáadtam a friss spenótleveleket, sóztam, borsoztam, reszeltem rá egy csipet szerecsendiót és lefedve pároltam a spenótot, míg át nem puhult. Ezután felöntöttem a paradicsomlével, tovább rotyogtak együtt egy bő 10 percet, majd hozzákevertem még a joghurtot és leturmixoltam az egészet és reszeltem még rá a végén is egy kis szerecsendiót.
A fasírthoz a céklát lereszeltem, hozzászórtam a lenmagot, sót, borsot, beleütöttem a tojásokat, alaposan elkevertem és egy serpenyőben kókuszolajat forrósítottam, majd rákanalaztam 1-1 púpozott evőkanálnyi masszát, kicsit lelapítottam őket és mindkét oldalukat 3-4 perc alatt átsütöttem. A főzelékre fetát morzsoltam és a céklafasírttal jól megettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: