Elvétve eszem halkonzervet, általában a natúr verziókat, de vannak a jobb minőségű paradicsomos változatokat, amiben még borsó is van. Valami hasonlót kívántam most és mivel figyelt a mélyhűtőben egy hal és némi borsó is, sőt még paradicsomlé is volt otthon, neki is láttam a főzésnek.
Semmi extra kategória tulajdonképpen, de pont ettől jó, hogy egyszerű, a hal gyorsabban elkészül, mint a hús és ezalatt a barnarizs is megfő, de akár kuszkuszt vagy bulgurt is választhattok mellé köretnek. Fűszerek közül pedig a kakukkfű, oregánó mind passzolnak a halhoz.
Hozzávalók 4 főre:
2-3 nagyobb szelet tőkehalfilé v másfajta hal
25 dkg fagyasztott zöldborsó
3 deci sűrű paradicsomlé (passata, ha boltit használtok)
1 evőkanál aprított friss rozmaring, v 1 mokkáskanál szárított
2 duci gerezd fokhagyma
só, bors
kókuszolaj
Köretnek: 3 deci barnarizs
A barnarizst dupla mennyiségű enyhén sós vízben puhára főztem.
A halat kiolvasztottam, felkockáztam, a fokhagymát apróra szeltem és kevés kókuszolajon megfutattam, rászórtam az aprított rozmaringot, majd hozzáadtam a halat, és a borsót is, sóztam, borsoztam. Pár percig együtt pároltam őket, míg a hal kifehérdett, majd felöntöttem a paradicsomlével és fedő alatt mindent puhára főztem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: