Barátság extrákkal is lehetne a cím…hiszen a muffin és az alma jó haverok, viszont most az alma kapott még társnak egy kevés répát és sárga céklát. Igen, nem csalás, nem ámítás, jól írtam sárga és cékla. Belefutottam a piacon és rám tukmálták, hát megvettem és nagyon finom, talán még édesebb, mint a lila.
Még egy jó hír, hogy liszt nincs benne, rizsliszttel oldottam meg ezt a kérdést, de persze lehet másikkal is. És még egy extra a tetején a sűrű joghurt, amit a kókusz tesz ízesebbé, akár még pár csepp mézet is tehettek rá, de így is elég édes a süti, éppen ezért, szerintem kell mellé a savanykás joghurt.
Hozzávalók 8 darabhoz:
15 dkg rizsliszt
10 dkg nyírfacukor
3 db tojás
2 kicsi alma
1 kisebb répa
1 kis fej cékla
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
csipet só
Tetejére:
1 kis doboz natúr joghurt + 2-3 evőkanál kókuszreszelék
Az egész tojásokat elkevertem a cukorral, a lisztben elkevertem a sót, sütőport, fahéjat. Az almát, a répát és a céklát lereszeltem, összekevertem a citromlével. A lisztet belekevertem a tojásos masszába, majd a végén beleforgattam az almát és a zöldségeket is.
A muffintepsibe papír kapszlikat tettem, majd 3/4-ig töltöttem őket a masszával és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsültek.