Barátság extrákkal is lehetne a cím…hiszen a muffin és az alma jó haverok, viszont most az alma kapott még társnak egy kevés répát és sárga céklát. Igen, nem csalás, nem ámítás, jól írtam sárga és cékla. Belefutottam a piacon és rám tukmálták, hát megvettem és nagyon finom, talán még édesebb, mint a lila.
Szóval pont olyan jó lett így a muffin, mintha csak alma vagy répa került volna bele, kellemesen szaftos, nem száradt ki és nincs céklaíze, ettől nem kell tartani. Céklából általában csokis sütik készülnek, én is próbáltam, nekem annyira nem jött be, de így, hogy csak éppen beköszön a sütibe, teljesen jó, az alma dominál egyébként. Ne kutassátok fel a piacot azért sárga cékla után, ritkán látni, lila is jó lehet bele, de el is hagyható, elég az alma-répa kombó.
Még egy jó hír, hogy liszt nincs benne, rizsliszttel oldottam meg ezt a kérdést, de persze lehet másikkal is. És még egy extra a tetején a sűrű joghurt, amit a kókusz tesz ízesebbé, akár még pár csepp mézet is tehettek rá, de így is elég édes a süti, éppen ezért, szerintem kell mellé a savanykás joghurt.
Hozzávalók 8 darabhoz:
15 dkg rizsliszt
10 dkg nyírfacukor
3 db tojás
2 kicsi alma
1 kisebb répa
1 kis fej cékla
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
csipet só
Tetejére:
1 kis doboz natúr joghurt + 2-3 evőkanál kókuszreszelék
Az egész tojásokat elkevertem a cukorral, a lisztben elkevertem a sót, sütőport, fahéjat. Az almát, a répát és a céklát lereszeltem, összekevertem a citromlével. A lisztet belekevertem a tojásos masszába, majd a végén beleforgattam az almát és a zöldségeket is.
A muffintepsibe papír kapszlikat tettem, majd 3/4-ig töltöttem őket a masszával és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsültek.
Kommentek