Lisztmentes, tejmentes, és mikor a sütőből kivettem, nem gondoltam, hogy felkerül ez a recept a blogra…
De mikor kihűlt, és megkóstoltam elgondolkokodtam, majd miután megkóstolta más is és kapásból letolta az amúgy sem nagy adag süti felét, akkor már biztos voltam benne, hogy megosztom veletek is.
Az eredeti receptben amúgy még csokimáz is van a tetején, én ezt feleslegesnek találtam, így kihagytam, de így is elég édes. Egyszerű, gyorsan kész és napokig eláll, puha szaftos marad a banánnak köszönhetően!
Hozzávalók kb. 20×25 cm-es tepsihez:
2 db banán
3 db tojás
4 evőkanál mák
2 evőkanál karobpor (étkakakópor is jó)
4 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál olaj(olívát használtam)
3 evőkanál víz
csipet só
A banánt egy villával széttörtem, hozzákevertem az egész tojásokat, a vizet és a cukrot, majd hozzácsorgattam az olívaolajat, beleszórtam a mákot, a sütőport, csipet sót, karobport és összeforgattam az egészet.
180 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsült. Kivettem, kihűtöttem, majd felszeleteltem.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/bananos-suti-nagymama-konyhajabol